SEGRE

CERTÀMENS LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

Catorze mil visitants al Saló del Llibre de Mollerussa

El certamen tanca amb notable i busca l’excel·lència per a la 18a edició a la ciutat || Faran enquestes entre els participants

Diverses famílies que van visitar ahir el certamen.

Diverses famílies que van visitar ahir el certamen.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya tanca portes avui diumenge després de rebre la visita d’unes 14.000 persones. D’aquestes, unes 3.000 són joves estudiants que van participar en les 101 visites guiades de centres educatius de tota la comarca i altres municipis catalans. La resta han participat en les diferents activitats del saló com la presentació del llibre El Parrot, el Bandoler de Txell Giné i Carme Maria Martín, l’espectacle Pomelo, de Judit Farrés, o els contes tradicionals de Teatre assossegat de Catalunya, a càrrec de Teatre Nu. L’acte de clausura va comptar amb la presència de l’alcalde, Marc Solsona, amb el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé i Josep Miquel Varea.

Val a destacar que l’organització d’aquest certamen va a càrrec de la biblioteca i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en col·laboració amb l’ajuntament local. Per la seua banda, Marc Solsona va remarcar que després de disset edicions d’aquest saló a la capital del Pla d’Urgell, el certamen ha aconseguit un èxit notable, encara que per a la majoria d’edat d’aquest saló a la ciutat es buscaran novetats i un replantejament del format per aconseguir l’excel·lència. Aquest canvi, segons el primer edil, podria afectar tant l’emplaçament del saló (actualment el teatre L’Amistat) com les dates de celebració i les activitats que acull. En aquest sentit, la directora de la Biblioteca Comarcal, Diana Solé, va explicar que, en coordinació amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, es portaran a terme enquestes tant als centres escolars visitants com al públic en general amb l’objectiu de valorar la seua opinió sobre aquest certamen.

La presentació de llibre ‘El Parrot, el Bandoler’, una de les activitats amb més participants

Per la seua part, Josep Miquel Varea va destacar l’elevat nombre de professionals procedents de diferents punts de Catalunya que s’han interessat als 5.000 llibres procedents de les vint-i-cinc editorials participants en el certamen, que aquest any ha tingut l’aigua com a tema principal.

tracking