SEGRE

LLEURE FAMILIAR

El Buuuf d'Alcoletge guanya públic, sobretot adult

Alcoletge tanca la vuitena edició del festival de pallassos amb prop de cinquanta actuacions i 6.000 espectadors || El director artístic destaca la implicació dels artistes i la gran afluència de visitants

Una de les actuacions al carrer celebrades ahir al matí.

Una de les actuacions al carrer celebrades ahir al matí.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Festival Buuuf de pallassos i bufons, a Alcoletge, va tancar ahir amb un èxit de públic sense precedents. I és que més de 6.000 persones han passat per la localitat del Segrià i han gaudit amb els dinou espectacles i una trentena de funcions al carrer d’artistes vinguts d’arreu del món. Aquest any, el públic adult ha estat el protagonista a les sessions nocturnes, prenent el relleu de l’infantil, majoritari durant el dia. El director artístic, Magí Valls, va destacar ahir “l’alt grau d’implicació dels artistes i l’èxit de participació del públic”. En aquest sentit, Valls va remarcar que el certamen “permet combinacions artístiques impossibles en un altre context, com la que hem tingut entre Jango Edwards i Johnny Melville”. A més de la presència d’espectadors, Valls va reivindicar la importància dels espectacles de carrer i a l’aire lliure per “valorar la figura dels pallassos i dels bufons al món de l’art” i el fet de “passar la gorra”, un dels trets diferencials del festival.

“Estem molt contents que tantíssima gent hagi passat per Alcoletge per disfrutar d’una proposta de gran qualitat artística”, va explicar l’alcaldessa d’Alcoletge, Maria Lluïsa Prat. “Ha vingut moltíssima més gent que a les dos edicions anteriors i a les sessions nocturnes hi va haver molt públic, que esperava a les cues de forma molt puntual, la qual cosa fa pensar que hem fidelitzat aquesta franja d’edat”, va afirmar. En aquesta edició, es van potenciar els espectacles per a adults i les activitats paral·leles, com una exposició fotogràfica per commemorar els cinc anys del festival a Alcoletge, i els jocs de fusta familiars, que va oferir la companyia lleidatana Festa i Fusta. El festival és organitzat per l’ajuntament d’Alcoletge amb el suport de la Diputació de Lleida i IEI.

Una de les actuacions al carrer celebrades ahir al matí.

Una de les actuacions al carrer celebrades ahir al matí.AMADO FORROLLA

tracking