SEGRE

Llibres i roses omplen de color els carrers de Lleida

Les travesses apunten 'Atles de l'Oblit' i 'El fill de l'italià' com a títols més venuts a Ponent

Roses i llibres omplen els carrers de Lleida

Diada de Sant Jordi 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Lleida s'han tornat a omplir un any més de roses i llibres per celebrar Sant Jordi, tot i la pluja de primera hora i que enguany les vendes s'han avançat aprofitant els dies festius de Setmana Santa. Segons el president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Caselles, alguns dels llibres més venuts enguany seran 'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Entre el cel i la terra' de Gerard Quintana; mentre que a nivell local ha destacat 'Atles de l'Oblit', de Teresa Ibars, i 'Sóc més de l'Oest', del Sr. Postu.

Pagès Editors ha celebrat com cada any un esmorzar amb els escriptors. El mestre de cerimònies ha estat enguany Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha destacat "el plaer de llegir en un moment en què tot es fa de pressa i malament". Carod-Rovira ha reivindicat la lectura com un "acte revolucionari". "Sol davant d'un llibre tens l'oportunitat de conèixer un món diferent i d'imaginar-te'n un de millor; per això la lectura serà sempre l'acte de llibertat més gran que pugui existir", ha dit.

Altres autors que presenten llibre a Lleida aquest Sant Jordi i que també han participat a l'esmorzar de Pagès Editors han estat el periodista Jordi Sebastià i el regidor de la Crida per Lleida-CUP a l'Ajuntament de Lleida, Pau Juvillà. Sebastià, en el seu primer llibre, 'La ciutat invisible' explica com ha canviat Lleida els últims 10 anys, amb l'arribada del TGV a la ciutat, la construcció de la Llotja o com comença a haver crítica a la gestió municipal. És un llibre per donar a conèixer la ciutat fora de Lleida però també als lleidatans", ha assegurat. Per la seva banda, Juvillà, ha escrit 'Primàries de Sang' a quatre mans amb el periodista David Marín, una novel·la negra ambientada a Lleida que parla d'un procés polític i les lluites pel poder municipal amb personatges inspirats en polítics reals.

Els floristes expliquen que la rosa vermella segueix sent la preferida dels lleidatans i de tots els catalans, tot i que la rosa groga segueix guanyant adeptes. Com a novetat, destaquen les flors deshidratades, que aguanten el pas del temps. "Són alternatives molt acceptades pels joves, que sempre busquen coses diferents", ha explicat Anna Tornero, de la floristeria 'La Confiança'.

tracking