SEGRE

RELIGIÓ ENQUESTA

ESTUDI. Quants lleidatans es declaren catòlics?

El 62% dels lleidatans es declaren catòlics i més de la meitat no va mai a una església, segons el CEO || Només el 17 per cent afirma ser agnòstic o ateu

Imatge d’arxiu d’una missa a l’església d’Almenar.

Imatge d’arxiu d’una missa a l’església d’Almenar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Declarar-se afí a una religió no és difícil, però sí que ho és demostrar-ho amb fets. Segons l’última enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya, el 62% dels lleidatans es declara catòlic, encara que més de la meitat admet que mai assisteix a un acte religiós tret que sigui un casament, un bateig o un enterrament. En aquesta mostra es van portar a terme un total de 1.200 entrevistes al conjunt de Catalunya, 69 a residents de la província de Lleida. A la pregunta d’“Amb independència que sigui practicant o no, és vostè creient?, vuit de cada deu lleidatans enquestats responen de manera afirmativa. El 62% assegura ser catòlic, religió seguida per l’islam, el cristianisme ortodox, l’evangèlic i els testimonis de Jehovà. Unes altres dotze persones, és a dir, el 17% de les entrevistes, asseguren que són agnòstics o ateus, per la qual cosa no creu en cap religió. Una xifra que en el conjunt de Catalunya es dispara fins al 47%.

Tanmateix, més de la meitat dels que declaren alguna confessió assenyalen que mai assisteixen a cerimònies religioses que no siguin casaments, batejos, comunions o enterraments. D’altra banda, el 14,5% només diu que va a centres de culte en festes religioses assenyalades mentre que els que ho fan de forma habitual representen un 18%. D’aquests, un 14% assegura que assisteix a un acte religiós almenys un cop a la setmana, sobretot catòlics i musulmans, segons l’enquesta del CEO.

Sis de cada deu aposten per canvis a l’assignatura de religió Sis de cada deu lleidatans consultats pel CEO estan d’acord a deixar d’impartir les classes de religió als col·legis. A la pregunta de si estan d’acord o no a substituir les assignatures de religió i educació en valors per una d’història i cultura de religió, el 65% dels enquestats respon que hi està d’acord davant el 21,7% que no hi està. La resta, no ho sap o no contesta. Aquests percentatges es repeteixen en el conjunt dels participants al sondeig a nivell de Catalunya, de manera que aposten per un canvi en l’assignatura de religió a les aules.

tracking