SEGRE

FESTA MAJOR PROGRAMA

Chenoa i Tequila, a Lleida

La música serà aquest any la gran protagonista de les Festes de Maig, que del 9 al 12 comptaran amb grups com Els Catarres, Oques Grasses o Buhos || Les firetes es resituaran a l’antiga hípica

Un moment de la presentació del cartell de les festes d’aquest any, ahir a la Casa dels Gegants.

Un moment de la presentació del cartell de les festes d’aquest any, ahir a la Casa dels Gegants.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La música serà aquest any la gran protagonista de la festa major de Lleida que, del 9 al 12 de maig, retrà homenatge a Sant Anastasi amb més de dos-centes propostes culturals per a totes les edats. A les revetlles dels Camps Elisis destacaran noms com Chenoa, Lorena, Lágrimas de Sangre o Oques Grasses el 10 de maig, així com els grups Els Catarres, Buhos, La M.O.D.A o La Terrasseta de Preixens als escenaris Central i #FestesLleida l’11 de maig. Com a novetat, la ciutat es vestirà de festa una setmana abans, el 4 de març, quan tindrà lloc una revetlla opening al Turó de la Seu Vella amb les actuacions de Möndo Loco, Tequila i Adala.

L’objectiu, segons va ressaltar l’alcalde, Fèlix Larrosa, durant la presentació del programa de la Festa Major de Maig, és “donar resposta a les peticions dels lleidatans d’entre 18 i 25 anys d’una ciutat amb més ofertes de lleure”. Així mateix, aquest any es resituaran les firetes al terreny de l’antiga hípica a Cappont, que tindrà accés “total” per als vianants. El pregó de festes anirà a càrrec del músic lleidatà Antoni Tolmos, que el divendres 10 de maig obrirà un programa en el qual tampoc faltaran les ja tradicionals cantades d’havaneres a la plaça Sant Joan, la cercavila dels gegants, el correfoc i la Batalla de Flors, a les 18.00 hores del dia 11.

El pregó anirà a càrrec del músic lleidatà Antoni Tolmos, que obrirà les festes el 10 de maig

Entre les propostes per als més petits, destaca el Parc dels Somriures des del 10 fins al 12 de març, amb disset espectacles d’animació infantil, contacontes, tallers i un concert del Club Banyetes a la zona enjardinada dels Camps Elisis. D’altra banda, el carrilet de la festa major passarà per totes les llars d’infants del 6 al 8.

Pel que fa a les activitats al teatre de la Llotja i a l’Auditori Enric Granados, s’han programat sis sessions del musical La Família Addams i un concert de la BSUM Lleida.

ALGUNES PROPOSTES 4 de maig Turó de la seu Vella. 21.00 - 00.15 hores. Per primera vegada, l’inici de festes s’avançarà una setmana amb els concerts dels grups Möndo Loco, Tequila i Adala, al Turó de la Seu Vella. 9 de maig Plaça Paeria. 18.30 h. Tronada a càrrec de la Pirotècnia Catalana i cercavila del pregó. A les 20.15, ball de sardanes amb la Cobla Vents de Riella. 10 de maig Camps Elisis. 11.00 - 05.30 h. Tallers i espectacles amb Campi Qui Pugui i Loco Brusca, entre d’altres, al Parc dels Somriures. A la nit, el castell de focs artificials obrirà oficialment les festes. La revetlla musical començarà a les 23.00 hores amb el concert de Lorena a l’escenari #FestesLleida. Oques Grasses (00.15 h, escenari central); Orquestra Anaconda (23.00); La Folie (23.10) Pupil·les; Chenoa (00.15); Los 80 Principales (02.00); Lágrimas de Sangre (02.00); Steinbock (03.30). 11 de maig Eix Comercial. 10.00 - 05.30 hores. La Catedral Nova serà escenari a les 11.00 h de la missa en honor al patró sant Anastasi. A continuació, hi haurà la cercavila de la Moixiganga i el ball dels moros i cristians. La Batalla de Flors començarà a les 18.00 hores i omplirà de color la rambla Ferran. Algunes de les propostes musicals de la nit: Els Catarres (23.00 hores); Barbie Q Barbies (00.30); La M.O.D.A (00.45); Rebels B (02.00); Buhos (02.15); La Terrasseta de Preixens (02.15). 12 de maig Eix Comercial. 11.00 - 22.00 hores Diada Castellera a partir de les 12.00 h, a la plaça Paeria. A la tarda, cantada d’havaneres a la plaça Sant Joan (19.00 hores) i visita guiada nocturna a la Seu Vella (20.00). A les 20.30, correfoc a la plaça Seminari. Els focs artificials hi posaran el colofó.

tracking