SEGRE

CULTURA INVESTIGACIÓ

Troben set burilles a les bastides on es va iniciar l'incendi a Notre-Dame

Els treballadors admeten que fumaven

Imatge d’ahir dels treballs de consolidació a la façana de la catedral de Notre-Dame.

Imatge d’ahir dels treballs de consolidació a la façana de la catedral de Notre-Dame.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa va trobar set burilles de cigarros a les bastides de restauració on es va originar el foc que va devastar part de la coberta de la catedral de Notre-Dame de París el passat dia 15, segons va revelar ahir el setmanari Le Canard Enchaîné. Alguns dels obrers que treballaven en la restauració de l’agulla del temple van reconèixer als investigadors que, en incompliment de les consignes de seguretat, fumaven a les bastides, segons la publicació.

Malgrat tot, els investigadors aposten més per la hipòtesi que l’incendi va ser a causa d’un curtcircuit, segons Le Canard. En aquest sentit, revelen diverses irregularitats en la instal·lació elèctrica, en concret, en el cable per alimentar un joc de campanes que es trobava a l’agulla i un altre que estava a sota d’aquesta, i que recorria l’embigat de fusta de la catedral. Aquest dispositiu va ser autoritzat, de forma provisional, el 2012 a petició dels clergues de Notre-Dame durant les obres de renovació dels campanars principals, amb l’objectiu d’electrificar aquestes campanes perquè poguessin substituir-les.

És la principal hipòtesi de la causa de l’incendi per als investigadors, segons el setmanari ‘Le Canard’

Tanmateix, sempre segons Le Canard, mai va ser substituït, continuava utilitzant-se i es va instal·lar a sobre la bastida per a la restauració de l’agulla. Els investigadors han determinat que les campanes de l’agulla van sonar el dia de l’incendi a les 18.04 hores. Dotze minuts més tard es va encendre la primera alerta de detecció de fum al punt de seguretat de la catedral i cinc minuts després va sonar la primera alarma d’incendi. La instal·lació antiincendis, assenyala el setmanari, estava dissenyada per apagar un foc a l’iniciar-se, però amb els retards registrats en la localització ja s’havia estès massa.

tracking