SEGRE

SALUT INFANTESA

Jornada al Col·legi Oficial de Metges de Lleida sobre casos de sacseig infantil

Jornada al Col·legi Oficial de Metges de Lleida sobre casos de sacseig infantil || Asseguren que prevenir i denunciar són claus per eradicar-lo

Conferència sobre el maltractament infantil per sacseig, ahir.

Conferència sobre el maltractament infantil per sacseig, ahir.MAGDALENTA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prevenir i denunciar són les principals claus per eradicar la violència contra els nens. Aquestes són algunes de les conclusions a les quals es va arribar durant la jornada Com podem prevenir el maltractament infantil per sacsejades? que va tenir lloc ahir al Col·legi Oficial de Metges de Lleida. En l’acte van participar la doctora i presidenta de l’Associació Catalana per la Infantesa Maltractada (ACIM) de Ponent, Carme Tello, la doctora Teresa Vallmanya i el pediatre Francisco Domingo. La jornada va abordar el maltractament per sacseig que exerceixen alguns pares sobre els nadons quan aquests no deixen de plorar, una de les principals causes de mort en nounats, segons el departament de Salut. En aquest sentit, els tres ponents van coincidir que una de les maneres més efectives d’eradicar aquest problema és la prevenció. Però no només anticipar-se a les lesions greus que pot patir un nadó quan se’l sacseja, com poden ser fractures a les costelles o problemes neuronals, sinó que també cal efectuar una prevenció en els pares.

“Aquells progenitors maltractats durant la infantesa, agressius o aïllats socialment són potencials maltractadors, i se’ls ha d’ajudar per evitar que arribin a ser-ho”, va explicar el doctor Domingo. Des d’ACIM, van assegurar que les víctimes que s’atreveixen a denunciar-ho són “molt valentes” i “ajuden els que estan patint a fer-ho”. “Com abans es detectin aquests casos, menys seqüeles tindrà el nadó”, va afirmar.

El 25% dels nens espanyols han patit mals tractes, segons un estudi Més del 25% per cent de nens i nenes a Espanya han estat víctimes de maltractament a la llar, segons l’informe Més mal em fa a mi de Save The Children presentat ahir. L’estudi revela que el maltractament va ser exercit per part dels pares, mares o cuidadors principals i apunta que menys del 10% dels casos es denuncien. L’organització va difondre aquestes dades en el marc del Dia Internacional de la Lluita Contra el Maltractament Infantil, que es va celebrar ahir. Així mateix, també van demanar a les institucions més suport en matèria de defensa als drets de la infantesa.

tracking