SEGRE

SOLIDARITAT INICATIVA

Lleida va acollir ahir la primera edició del festival Rock pels Xuklis, destinat als adolescents d'Afanoc

Lleida va acollir ahir la primera edició del festival Rock pels Xuklis, destinat als adolescents d’Afanoc || Centenars de persones van assistir als concerts de Pastorets Rock, Koers i Mari Popes

El públic va gaudir a la Llotja amb les actuacions del festival.

El públic va gaudir a la Llotja amb les actuacions del festival.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tallers de pintura amb esprai i realitat virtual, una trobada de youtubers, sessions de zumba, un escape room i molta, molta música. Ahir no faltava pràcticament res a la plaça de la Llotja de Lleida per fer les delícies de petits i grans. Centenars de lleidatans van portar a col·lació la seua solidaritat a la primera edició del Rock pels Xuklis d’Afanoc a Lleida, un festival que naix de l’afany dels adolescents de l’entitat i que va culminar amb un concert dels grups Pastorets Rock, Koers i Mari Popes.

Cosmin Ionesku, un d’aquests joves, va explicar que “la música i el lleure són molt importants per als adolescents, sobretot per als que tenim càncer, ja que ens ajuden a oblidar-nos per unes hores de la malaltia”. Per aquesta raó, “vam proposar una festa que anés més enllà dels espectacles d’animació infantil, amb multitud d’activitats i concerts en els quals passar una bona estona”.

La festa Rock pels Xuklis se celebra des de fa set anys a Barcelona i ahir es va estrenar a Lleida

La iniciativa va incloure un sorteig solidari amb productes donats per Rosalía o Bojan Krkic

Per la seua banda, la presidenta d’Afanoc, Maite Montañés, va celebrar l’èxit de participació d’aquesta primera edició a Lleida del Rock pels Xuklis, alhora que va dir que “aquest any ha estat una primera prova, però volem que no pari de créixer i es converteixi en una festa tan consolidada a Lleida com ara el festival Posa’t la Gorra”.

Entre les actuacions de cada grup, es van projectar càpsules de vídeos en els quals els joves de l’entitat van explicar les seues pors i èxits durant la malaltia. Personalitats del món de la música i l’esport com Rosalía o l’exjugador del Barça Bojan Krkic, que van donar alguns objectes que es van sortejar al final de la jornada. Els diners recaptats amb la venda de les entrades, les paperetes del sorteig i el marxandatge d’Afanoc servirà per sufragar unes colònies d’estiu que portaran els adolescents lleidatans que tenen càncer i altres de provinents de tot Catalunya a Almudévar.

El públic va gaudir a la Llotja amb les actuacions del festival.

El públic va gaudir a la Llotja amb les actuacions del festival.ITMAR FABREGAT

tracking