SEGRE

L'Ateneu de Tàrrega, l'arquitecta de la plaça Ricard Viñes i l'empresari de Llimiana Josep González, Creus de Sant Jordi

Altres guardonats amb la Creu de Sant Jordi aquest 2019 són el jugador de futbol Lionel Messi, La Trinca, Ernest Benach, Núria de Gispert o l'esportista Núria Picas, entre altres.

El logo de la Societat Ateneu imprès a l'entrada del seu local social | Jaume Solé

El logo de la Societat Ateneu imprès a l'entrada del seu local social | Jaume Solé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Ateneu de Tàrrega és una de les 15 entitats a les quals avui el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi, segons informa NovaTàrrega, "per la seva rellevant trajectòria com a motor de la cultura popular, que s'ha mantingut fidel a la voluntat de dinamitzar la ciutat i la comarca, així com el seu teixit associatiu i cívic. En reconeixement a la seva tasca de divulgació de la història i tradició i del caràcter referencial d’un col·lectiu que treballa per la cultura i per la ciutadania". L'Ateneu és una de les entitats culturals més antigues i de referència de la capital de l'Urgell i enguany celebra el centenari.

Amb aquest guardó l'executiu català distingeix persones i entitats que han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Enguany rebran aquesta prestigiosa distinció una quinzena d'entitats i 29 persones, entre les que destaca l'arquitecta Benedetta Tagliabue, dissenyadora de la plaça Ricard Viñes de Lleida. També rebrà aquest guardó l'empresari Josep González, nascut a Llimiana (Pallars Jussà), històric president de PIMEC des de la seva fundació l'any 1997. 

Altres guardonats amb la Creu de Sant Jordi aquest 2019 són el jugador de futbol Lionel Messi, La Trinca, Ernest Benach, Núria de Gispert o l'esportista Núria Picas, entre altres.

tracking