SEGRE

Multa de 150.000 euros a dos membres de La Manada gràcies a una denúncia de Dones de Lleida

El grup feminista va portar a Protecció de Dades la difusió d'imatges de la víctima als fòrums 'ForoCoches' i 'Burbuja.info'

Integrants de Dones de Lleida, ahir, poc abans de presentar la denúncia.

Integrants de Dones de Lleida, ahir, poc abans de presentar la denúncia.R.RÍOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup feminista Dones de Lleida ha mostrat la seua satisfacció aquest divendres per la sanció a imposada a 'La Manada' arran de la denúncia que va posar l'organització a l'Agència espanyola de Protecció de Dades contra els fòrums 'ForoCoches' i 'Burbuja.info' el maig de 2018. I és que ara la denúncia de la plataforma lleidatana s'ha resolt amb 150.000 euros de multa a dos dels violadors del grup (el guàrdia civil i el militar) per la difusió del vídeo de la víctima. Des de Dones de Lleida han volgut fer una crida a seguir denunciant públicament als agressors i a les institucions que ''legitimen la violència contra les dones''. En aquest sentit, envien el recolzament a totes les víctimes d'agressions masclistes sota el lema ''Nosaltres si et creiem germana'', i recorden que el ''el feminisme autoorganizat dóna fruits quan planta cara col·lectivament al patriarcat''.

El Grup Dones de Lleida va presentar una denúncia per la ''greu vulneració de drets'' que consideren que van cometre persones usuàries de les dos xarxes d'internet denunciades al difondre el vídeo de la víctima gravat pels dos violadors. Segons el Grup, un dels seus usuaris va publicar el vídeo de l'agressió, dades persones de la víctima de 'la Manada', creuant dades publicades a la premsa i van aconseguir el seu nom i cognoms, fotos així com accés a un dels seus perfils a les xarxes socials. Malgrat que els principals fils d'informació van ser esborrats per alguns dels foreros, des de Dones de Lleida es remarca que les xarxes continuaven publicant informació confidencial i protegida per la justícia mentre feien ''comentaris insultants, acusaven a la víctima i exculpaven als violadors''.

El Grup Dones de Lleida entén que aquests fets vulneren greument la protecció de dades personals d'una víctima i per això va sol·licitar a l'agència que obrís un expedient sancionador contra les dues empreses, una amb seu a Palència i l'altra a Madrid; així com també contra els que havien realitzat i difós el vídeo.

tracking