SEGRE

FIRES MEDIEVAL

Les dones, protagonistes de Ciutadilla medieval

S’hi citen més de 200 especialistes

Guerrers equipats en el setge al castell, que va tenir lloc ahir a la tarda.

Guerrers equipats en el setge al castell, que va tenir lloc ahir a la tarda.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadilla ha retrocedit aquest cap de setmana a l’edat mitjana per reviure el seu passat medieval. Més de 200 especialistes d’uns divuit grups donen vida al campament habilitat a la part baixa del castell. La principal novetat de la dissetena edició de la Trobada de Grups de Recreació Medieval és que les dones són les protagonistes.

Així, la trobada va acollir ahir una conferència sobre ser dona a l’edat mitjana i el tradicional setge al castell, una de les activitats més multitudinàries, també va ser guanyat per primera vegada per les dones. Un dels organitzadors de la batalla va explicar que “volem demostrar que no hi ha res més valent que una dona que defensa els seus fills i fer un gir a la història”.

L’encontre de Ciutadilla finalitzarà avui. Durant tota la jornada s’han organitzat múltiples activitats, com per exemple un torneig de tir amb arc, contes medievals, desfilada de tropes o un espectacle de titelles. A més, el públic pot passejar per la fira d’artesans, que reuneix unes 30 parades, i visitar el campament medieval amb activitats pròpies de l’època.

tracking