SEGRE

AGRICULTURA PROMOCIÓ

Lleida torna a participar el primer cap de setmana de juny en l'experiència Benvinguts a Pagès

Lleida torna a participar el primer cap de setmana de juny en l’experiència Benvinguts a Pagès || Amb una cinquantena de granges i, com a novetat, es podrà triar 17 produccions ecològiques

Imatge d’arxiu d’una activitat de Benvinguts a Pagès en una explotació de l’Alt Urgell.

Imatge d’arxiu d’una activitat de Benvinguts a Pagès en una explotació de l’Alt Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conèixer de primera mà com i on es produeix el que mengem és un dels principals objectius de l’experiència Benvinguts a Pagès, que se celebrarà el primer cap de setmana de juny, dies 1 i 2, a les comarques lleidatanes. La iniciativa, que compleix la quarta edició, comptarà amb la participació d’una cinquantena de granges i pagesos, una quarantena de restaurants i vuitanta allotjaments, a més de prop de cinquanta activitats complementàries per gaudir de la gran festa del camp. L’experiència permet fer visites gratuïtes en granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. La novetat d’aquest any és que els visitants podran escollir fins a disset explotacions agràries de Ponent que elaboren productes ecològics repartides per nou comarques.

Entre les possibilitats que ofereix el Benvingunts a Pagès hi ha l’experiència de poder submergir-se en un parc d’olors situat al Pallars Jussà, descobrir els secrets d’una petita explotació d’apicultura de les Garrigues o conèixer com s’elaboren els formatges al Segrià.

La iniciativa prepara dos rutes al pla i el Pirineu amb la intenció de mantenir-les tot l’any

Els interessats també podran fer una visita guiada per entendre la importància de la construcció dels canals de l’Urgell, que van transformar l’agricultura i el paisatge del territori. L’experiència es completa amb la participació d’una quarantena de restaurants lleidatans que oferiran menús amb productes de proximitat i de temporada, a més de tenir l’opció de passar la nit en un dels vuitanta allotjaments, la majoria de tipus rural, que s’han inscrit en aquesta edició.

Entre les activitats complementàries s’han programat visites, fires gastronòmiques, accions per aprendre l’ofici d’agricultor o un dinar saludable amb sessió de ioga entre oliveres, entre d’altres. A la pàgina web www.benvingutsapages.cat es podran planificar les visites i escollir les activitats, a més de conèixer les rutes de cap de setmana que proposa la iniciativa. Com a novetat, aquesta edició es mantindran les rutes durant tot l’any.

A Ponent, es preparen les rutes Terres de Lleida i Pirineus-Val d’Aran. En el conjunt de Catalunya, la iniciativa compta amb la participació de 200 explotacions, més de 130 restaurants i prop de 200 allotjaments rurals.

tracking