SEGRE

INFÀNCIA PREVENCIÓ

Detecten dos casos de 'bullying' fora de les aules a l'Alt Urgell

Posen en marxa un pla comarcal contra l’assetjament infantil extraescolar

El pla contra el ‘bullying’ fora de les aules a l’Alt Urgell es va presentar ahir a la Seu.

El pla contra el ‘bullying’ fora de les aules a l’Alt Urgell es va presentar ahir a la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alt Urgell va presentar ahir un pla innovador contra l’assetjament en edat escolar que va més enllà dels centres educatius i amb què ja s’han detectat dos casos. Si bé les escoles ja disposen d’un protocol del departament d’Educació de prevenció, detecció i actuació contra el bullying dins de les aules, aquest nou projecte se centra en la detecció de possibles casos en el dia a dia dels menors, ja sigui mentre practiquen activitats esportives en clubs o en les activitats extraescolars de les escoles municipals o fins i tot a les places o els desplaçaments per la via pública fins a les escoles, com va explicar ahir el psicòleg del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç i responsable del protocol, Miquel Alet.

Des que es treballa amb aquest sistema, ja fauns quants mesos, els professionals que formen part de la comissió han detectat i abordat dos casos, sobre els quals han constituït dos taules de treball independents i sobre els quals es realitzen reunions periòdiques per comprovar el compliment dels acords entre les parts implicades. Un dels casos va ser detectat i alertat per un club esportiu de la Seu i un altre a través de la professional de l’Equip d’Atenció Psicopedagògic dels serveis educatius de la comarca, que va tenir constància d’accions d’alumnes de diferents cursos fora del centre. Alet va defensar la importància de “treballar en xarxa” i va destacar la “visió comunitària” del pla.

Per la seua part, la inspectora d’Educació a Lleida, Elena Ardanuy, va reiterar el valor de poder comptar amb “un pla tan innovador”.

Iniciativa dels mateixos menors El pla naix després d’una demanda que va sorgir durant el curs 2016-2017 en una de les sessions del consell municipal infantil de la Seu, en la qual els menors van demanar accions per fer visible la problemàtica de l’assetjament escolar, segons va explicar la regidora de Joventut i Infantesa, Sílvia Iscla. El president del consell, Jesús Fierro, va destacar que “la col·laboració institucional aporta més resultats que el treball individual” i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va dir que el problema de l’assetjament “és present a tota la societat”.

tracking