SEGRE

JORNADES MISTERI

Una conferència parlarà sobre la bruixeria a Lleida

El pròxim 25 de maig a la regidoria de Cultura amb quatre participants || També es parlarà de Gaudí i mites antics

Recreació del judici a la bruixa Guarner al Museu de la Paeria.

Recreació del judici a la bruixa Guarner al Museu de la Paeria.TEVAFILMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la província de Lleida entre els segles XV i XVI es va processar per bruixeria una mitjana d’una persona cada dos anys i van ser els baixos de la Paeria els que van acollir la gran majoria d’aquests judicis. Alguns de tan sonats com el de la bruixa Valentina Guarner, capturada el 1485 per haver enverinat un home, una dona i un nen i condemnada a morir ofegada al riu Segre i posteriorment cremada al davant l’ajuntament de Lleida. Aquest i altres misteris que van tenir lloc a Ponent seran els que abordarà l’experta lleidatana en temes de misteri Teresa Porqueras, a la jornada sobre misteris i anomalies organitzada per l’editorial Guante Blanco el pròxim dia 25 de maig a la seu de la regidoria de Cultura de Lleida a partir de les 11.00 hores.

Al costat de Porqueras també participaran l’escriptor Xavi Bonet, que parlarà sobre la bèstia devoradora d’homes de Gévaudan; l’autor Enric Sabarich, que xarrarà sobre el seu últim llibre, De Gilgamesh a Coco, que tracta sobre mites de l’antiguitat, i el novel·lista i arquitecte Julià Bretos, que abordarà la relació de Gaudí amb la maçoneria. L’acte finalitzarà amb un col·loqui entre els quatre participants.

Vora 250 persones assisteixen a un curs sobre exorcisme a Roma Els dimonis als mitjans, els requisits per ser un bon auxiliar d’exorcistes o la diagnosi per saber si algú ha rebut la visita del maligne. Aquestes són algunes de les lliçons d’un curs únic al món que se celebra aquesta setmana a l’Ateneu Pontifici Regina Apostolorum, la universitat dels Legionaris de Crist a Roma. Un total de 241 persones entre capellans i també alguns laics de quaranta-dos nacionalitats diferents han viatjat fins a la capital italiana per aprendre sobre l’exorcisme i posar-se al dia sobre un ritu sacramental que cada vegada desperta més passions, segons va assenyalar l’organització. A la província de Lleida les diòcesis de l’Urgell i de Solsona compten amb un exorcista. La de Lleida no preveu incorporar-lo.

tracking