SEGRE

MÚSICA JOVENTUT

Esplendor coral a Cervera

Més de 4.600 escolars participen en el 25è aniversari de la Trobada de Corals de Secundària || Van interpretar el ‘Cant de la Trobada’ dirigit pel seu creador, entre molts altres temes

Un dels dos concerts que van omplir l’aforament del Gran Teatre de la capital de la Segarra.

Un dels dos concerts que van omplir l’aforament del Gran Teatre de la capital de la Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 4.600 alumnes cantants d’un centenar d’instituts de Catalunya i més de dos-cents joves músics de cinc orquestres catalanes, dos de les quals de Cervera i una de Lleida, van participar ahir a Cervera en la Trobada de Corals de Secundària de Catalunya dedicada a la Capital de la Cultura Catalana. Així, es van concentrar en un únic esdeveniment totes les trobades anuals dels grups corals. A més, l’acte va tenir lloc en el marc de la celebració del vint-i-cinquè aniversari d’aquesta iniciativa musical, creada pel veterà mestre Constantí Sotelo. L’impulsor, visiblement emocionat per l’envergadura i seguiment del muntatge, va presidir la jornada i va dirigir el Cant de la Trobada de Corals, una peça emblemàtica de l’agrupació que va compondre ell mateix.

El concert es va portar a terme en dos sessions al Gran Teatre de la Passió de Cervera, amb una capacitat per a 1.700 espectadors, que sumant els quaranta metres de boca d’escenari, va permetre donar cabuda a 2.000 cantants.

D’aquesta manera, el concert va tenir dos representacions, a les 10.00 hores i a les 13.00 hores, atesa la impossibilitat de poder fer una única actuació. Els cantants estaven acompanyats per l’Orquestra Andreví de Cervera, l’Orquestra de Lleida, l’Orquestra Juvenil del Conservatori de Cervera, l’Orquestra de Vila-seca i l’Orquestra Oriol Martorell de Barcelona. Respecte al repertori, es va interpretar el tema del popular grup Txarango Quan tot s’enlaira; la peça de Michael Jackson Heal the world; el Cant de la Trobada dirigit pel seu creador; la sardana Juny del mestre Juli Garreta, i la celebració va culminar amb El Cant dels Segadors.

La trobada estudiantil va obligar a tallar el trànsit al centre històric de la capital de la Segarra per donar cabuda a la gran quantitat d’assistents. Mentre un dels grups interpretava el concert al Gran Teatre, l’altre grup assajava les veus a les places Pius XII i Universitat. Aquest encontre té com a objectiu promoure l’interès per la música i la divulgació del cant coral entre els més joves.

A més, és un reconeixement públic a la tasca del professorat de música de Catalunya. El projecte permet difondre la tasca dels especialistes de música amb l’alumnat d’aquesta etapa educativa.

Un conservatori petit però amb una gran tasca culturalCervera té el conservatori de música més petit de Catalunya. Tanmateix, contrasta aquesta magnitud amb la gran projecció que assumeix aquest centre tant a la comarca com a tot el pla de Lleida. La seua activitat és present en gairebé totes les activitats de la cultura local i a més compta amb les seues perles pròpies com són el Festival de Pasqua, el Festival Internacional de Música de la Càtedra Emili Pujol i el concert anual de Les Completes. La seua activitat va ser clau perquè Cervera aconseguís el títol de Capital de la Cultura Catalana.

Un dels dos concerts que van omplir l’aforament del Gran Teatre de la capital de la Segarra.

Un dels dos concerts que van omplir l’aforament del Gran Teatre de la capital de la Segarra.X. SANTESMASSES

tracking