SEGRE

ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS OFERTA

A demanda del territori

Amb la creació de nous grups es vol donar resposta a les necessitats de sectors com l’alimentari, industrial, manteniment de vehicles, comerç, logística o sanitari

Imatge d'arxiu de la fira de Formació Professional de Lleida.

Imatge d'arxiu de la fira de Formació Professional de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En matèria de FP, els 58 nous cicles de grau mitjà i superior es podran cursar en instituts on fins ara no es podien impartir. D’aquesta manera es pretén donar resposta a les demandes del territori en àmbits com l’industrial, alimentari, sanitari, manteniment de vehicles i maquinària industrial, activitats físiques i esportives, comerç i transport i logística.

A més, hi ha substitució de cicles. Així, comercialització de productes alimentaris (grau mitjà) passa a substituir activitats comercials, perfil professional de productes frescos. El de manteniment aeromecànic deixa pas a manteniment aeromecànic d’avions amb motor de turbina, de grau superior. I entra en escena un cicle d’emergències i protecció civil, de grau mitjà, apunta el departament d’Educació. Els cicles, però, de moment només es podran cursar a comarques com el Barcelonès, Vallès Oriental o Baix Camp.

Substitueixen un cicle d’activitats comercials i un de manteniment

Quant a la resta d’oferta formativa, en itineraris formatius específics s’incorpora un nou perfil professional, l’auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives. Els itineraris es reserven a alumnes de 16 a 20 anys amb necessitats educatives especials, ja que presenten una discapacitat intel·lectual lleu o moderada. Al marge del nou perfil, es mantenen els d’Auxiliar en cura d’animals i espais verds, i d’Auxiliar en vendes i atenció al públic per a un col·lectiu que suma una desena de nous grups.

En paral·lel, es guanyen una vintena de grups en programes de formació i inserció. I s’oferirà el perfil d’Auxiliar d’activitats ramaderes, així com el d’Auxiliar de manteniment de vaixells, que complementa l’oferta dels territori. I en esportius, s’engega un cicle de grau mitjà de vela.

tracking