SEGRE

PATRIMONI DESCOBRIMENT

Troben la sala de l'Esfinx de Neró a Roma

Després d’estar oculta durant dos mil·lennis || Els arqueòlegs han pogut accedir només a la part superior de l’estança

Interior de l’estança recentment descoberta.

Interior de l’estança recentment descoberta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’arqueòlegs ha localitzat a Roma una nova sala de l’immens complex palatí de l’emperador Neró. La nova estança descoberta es troba ricament decorada amb una esfinx i centaures que han estat ocults els últims dos mil·lennis. Així les coses, aquests investigadors han estat els primers éssers humans que han aconseguit accedir en molt temps a aquest lloc.

Tanmateix, només pot apreciar-se la part alta de l’estança, ja que la part inferior està enterrada pels sediments acumulats, segons va assegurar en un comunicat el Parc Arqueològic del Colosseu, a Roma, a què pertany el jaciment de la residència de Neró.

La sala, que està voltada, ben conservada i ricament decorada, presenta requadres en roig sobre fons blanc que contenen a l’interior figures mitològiques pintades amb intensos colors. La pintura més representativa, que ha donat nom a l’habitació, és un solitari esfinx que s’erigeix sobre el que sembla un betil, un objecte sacre de forma cònica.

La directora del jaciment, Alfonsina Russo, va celebrar aquest descobriment i va destacar que servirà per “narrar l’atmosfera dels primers anys del principat de Neró”, un dels emperadors més coneguts de l’Antiga Roma, que va regnar fins que va morir, l’any 68 de la nostra era.

tracking