SEGRE

GUIA

Unes Festes de Maig de traca

Els gegants, els castellers, les sardanes i el gran castell de focs acomiaden els tres dies d’honors a sant Anastasi || Promoure més el transport públic, una tasca pendent per a la Paeria

La BSUM, en el concert de festa major.

La BSUM, en el concert de festa major.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Festes de Maig a Lleida s’han acabat i els gegants, sardanes i castells van ser els encarregats de tancar l’última jornada. Però com sempre el colofó va ser per al gran castell de focs al riu, que va reunir centenars de lleidatans.

Prèviament, al matí, es va celebrar la 36è de la Trobada Gegantera, on gegants procedents de tot Catalunya, com els Veguers de Montblanc, els Gegants d’Igualada, els de Manresa i els del Barri d’Avall de Tivissa van participar en la cercavila per la ciutat fins a la plaça Sant Joan. En un ambient festiu i familiar, es van acomiadar dels lleidatans amb un ball. Paral·lelament, la plaça de la Llotja va ser l’escenari del 71è concurs de sardanes, que va comptar amb la cobla Contemporània i als Camps Elisis, el concert del Banyetes. D’altra banda, els Castellers de Lleida van ser acompanyats de dos colles, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Moixiganguers d’Igualada, que en una plaça Paeria plena van sorprendre amb les seues torres humanes. Els amfitrions van fer-ne una de 7 i van carregar un 4d8 i un 7d7.

Mil persones es van informar al ‘punt lila’ sobre agressions sexistes i es van vendre 40.000 vasos

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va afirmar que “feia anys que no hi havia tanta participació a les Festes de Maig”, en les quals “no hi ha hagut incidents” i en què mil persones van visitar el punt lila per informar-se sobre agressions sexuals. També va explicar que es van vendre 40.000 vasos reciclables i que el pavelló per als concerts va quedar “petit”. Això sí, va apuntar que queda com a assignatura pendent promoure el transport públic durant les festes.

La BSUM, en el concert de festa major.

La BSUM, en el concert de festa major.ÍTMAR FABREGAT

tracking