SEGRE

La unitat de rehabilitació neurològica infantil d'Aspid preveu doblar el nombre de pacients

NeuroLleida va atendre l’any 2018 un total de 121 persones, un 12% més que l'any anterior

L'acte de presentació del balanç anual de NeuroLleida.

La unitat de rehabilitació neurològica infantil d'Aspid preveu doblar el nombre de pacientsAspid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

NeuroLleida, el Servei de Rehabilitació Funcional d’ASPID, s’ha fixat com a objectiu prioritari impulsar enguany la Unitat d’Atenció Infantil i Juvenil, que es va crear el segon semestre del 2018. Es tracta d'un servei especialitzat en l’atenció de nens i adolescents de 0 fins als 16 anys que presenten dificultats cognitives, de la parla o la conducta, i a les seves famílies.

La logopeda d’ASPID, Alba Sánchez, ha explicat en el decurs de la presentació del balanç 2018 de NeuroLleida que la Unitat d’Atenció Infantil i Juvenil aborda trastorns específics de l’aprenentatge, trastorns de la parla i la deglució, trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat, trastorns del comportament i trastorns de l’estat d’ànim. Sánchez ha avançat que la unitat, que es va estrenar l'any passat amb 10 usuaris, preveu atendre enguany el doble de pacients.

El servei infantil consta d’un equip professional format per quatre persones entre psicòlegs, neuropsicòlegs i logopedes.

La presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho, ha donat les gràcies a les diferents institucions i a les empreses col·laboradores per un suport "que fa possible que ASPID pugui oferir diferents serveis per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per malalties neurològiques". També ha agraït el suport dels ajuntaments i dels consells comarcals per poder donar cobertura als usuaris de les diferents comarques lleidatanes.

De la seva banda, la delegada territorial de Salut a Lleida, Divina Farreny, ha esmentat el compromís de les institucions per reforçar les sinergies amb entitats com ASPID, i ha felicitat l'entitat per l’impuls a la nova Unitat d’Atenció Infantil i Juvenil.

Balanç del 2018

La directora assistencial de NeuroLleida, Olga Gelonch, ha explicat que el servei NeuroLleida va atendre l’any 2018 un total de 121 persones amb discapacitat física derivada de patologies neurològiques, un 12,5% més d’usuaris que l’any anterior. En els últims quatre anys, l'increment d'usuaris ha estat de gairebé el 40%.

Del total d'usuaris del 2018, 81 pacients van participar en algun dels programes de tractament; en 29 casos es va fer en un estudi de valoració i diagnòstic, i en 11 més un estudi de valoració seguit de l’inici del tractament. Es van atendre pacients de 5 fins als 94 anys, amb una mitjana d’edat de 51 anys, i el grup més nombrós de persones ateses va ser el de la franja d’edat compresa entre els 46 i els 65 anys.

Per diagnòstics, el 69% dels pacients atesos són persones adultes amb afectacions d’origen neurològic, seguits dels pacients amb afectacions traumatològiques (el 15%), psiquiàtriques (el 9%) i de l’àmbit infantil (el 7%).

tracking