SEGRE

FESTEJOS TRADICIÓ

Tot a punt per als Moros i Cristians

Diumenge que ve desfilaran unes 700 persones entre músics, animació i integrants de les comparses || L’entitat tindrà un himne per celebrar el seu quart de segle l’any que ve

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de maig és sinònim de festes a Lleida: la Fira de Titelles, la festa major i aquest cap de setmana és el torn de la 24 edició dels Moros i Cristians. Tot està disposat perquè, continuant amb l’habitual alternança de la festa lleidatana, els moros prenguin aquest diumenge la ciutat. Tanmateix, la mirada de l’entitat també està posada en l’edició de l’any que ve, amb la qual celebraran el seu 25 aniversari.

És per això que a començaments d’aquest any la comissió de l’associació de Moros i Cristians de Lleida va crear un concurs per tenir un himne propi. “Volem trobar una música que ens defineixi i ens doni visibilitat. Un himne que quan la gent l’escolti l’associï directament amb nosaltres”, va explicar el president de l’entitat, Josep Lluís Gàzquez, durant la presentació del certamen.

Està previst que durant el pregó de l’any que ve, que se celebrarà a l’Auditori Enric Granados, la Banda Municipal de Lleida toqui les dos cançons finalistes i sigui el públic assistent el que finalment esculli el tema guanyador. Les composicions podran entregar-se fins a finals d’any.

Pel que fa a l’edició d’aquest any, els actes començaran amb la presentació del llibre Moros i Cristians. Farsa en vers en un sol acte, de Jordi Prenafeta, en el qual detalla els diàlegs de l’any passat, a les 11.00 hores a la llibreria Caselles.

Posteriorment tindrà lloc el tradicional vermut medieval a les 12.00 hores a la plaça Sant Francesc. La plaça de la Paeria acollirà, a les 19.30 hores les Ambaixades, el desafiament previ a la batalla amb un diàleg divertit i irònic elaborat per l’escriptora lleidatana Alexandra Cuadrat. Per diumenge, els actes començaran a les 12.00 amb l’entrada infantil que sortirà des del parador del Roser i acabarà a la plaça Sant Joan, on se celebrarà la presentació i el concurs de bandes (sis, les mateixes que l’any passat, igual que comparses). Ja a la tarda, a les 18.30 hores començarà la tradicional entrada de Gala a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Finalment, a les 21.00 el pont Llevadís acollirà la batalla final amb una escenografia de Ramon Caballol i un guió de l’actor Eduard Muntada.

Comparses mores desfilant pel carrer Cavallers durant la festa de l’any passat.

Comparses mores desfilant pel carrer Cavallers durant la festa de l’any passat.ÒSCAR MIRÓN

Comparses mores desfilant pel carrer Cavallers durant la festa de l’any passat.

Comparses mores desfilant pel carrer Cavallers durant la festa de l’any passat.ÒSCAR MIRÓN

tracking