SEGRE

ENTITATS CULTURA POPULAR

Campanya de la colla gegantera de Guissona per trobar persones que vulguin portar les seues set figures

Campanya de la colla gegantera per trobar persones que vulguin portar les seues set figures || Si no troben nous membres, es veuran obligats a suspendre la temporada

Imatge dels set gegants de la colla gegantera de Guissona.

Imatge dels set gegants de la colla gegantera de Guissona.COLLA GEGANTERA DE GUISSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels personatges més característics del Mercat Romà de Guissona, que se celebra al juliol, és el gegant Bacus. Tanmateix, aquesta figura que representa el déu del vi podria no sortir en aquesta festa, a la Trobada de Gegants prevista per al 8 de setembre i no participar en la desena de sortides previstes per falta de persones que el portin sobre les espatlles. En la mateixa situació es troben les altres sis figures (Roc, Plàcida, Tieta, Abel, Piteu i Llúcia) de la Colla Gegantera de Guissona, que s’ha vist obligada a impulsar la campanya Els gegants necessitem ajuda per captar nous membres.

“En els últims dos anys hem anat perdent socis perquè se n’han anat a viure a altres pobles o perquè no poden col·laborar per motius laborals. No som prou persones per participar en les sortides o per fer una cercavila”, explica David Castellana, president i cap de colla.

“És inviable, tot i la nostra voluntat, poder organitzar la Trobada de Gegants”, explica David Castellana

Davant d’aquesta situació, no descarten suspendre la temporada. Castellana assegura que “és inviable, tot i la nostra voluntat, poder organitzar al setembre la Trobada de Gegants o fer la cercavila de la festa major”.

Les sis figures pesen entre 16 i 40 quilos, mesuren entre 2 i 3,4 metres i “són fàcils de portar”. Busquen majors d’11 anys amb compromís encara que, com expliquen a la campanya, cada integrant assisteix a les sortides que pot, que habitualment són en dissabte a la tarda o diumenge al matí. La pròxima està prevista per a l’1 de juny a Agramunt. En les cinc anteriors que ja s’han celebrat sols han pogut portar un gegant. Per accedir a la colla només cal omplir un formulari i pagar la quota d’inscripció, de 15 euros, “que són per a la camisa”, matisa Castellana. Esperen que aquest SOS doni els seus fruits i els gegants puguin continuar ballant.

tracking