SEGRE

LABORAL TERCER SECTOR

Protesta pel bloqueig del conveni d'empleats socials

El sector demana equiparar sou i condicions dels treballadors públics

Mobilització ahir de CCOO i UGT d’acció social davant la seu de Benestar Social a Lleida.

Mobilització ahir de CCOO i UGT d’acció social davant la seu de Benestar Social a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones es van concentrar ahir a les portes de la seu del departament de Benestar Social a Lleida per protestar contra el bloqueig del conveni col·lectiu dels treballadors de les empreses privades d’acció social. Són empleats que atenen persones en situació de vulnerabilitat com menors, discapacitats i tercera edat, amb una plantilla d’entre 200 i 300 persones a la província de Lleida.

Una de les portaveus sindicals, Anna Lahoz, responsable d’intervenció social de CCOO Lleida, va justificar la protesta per exigir l’equiparació en condicions salarials i laborals amb els empleats públics del sector, a banda d’instar patronal i Administració a desbloquejar el conveni col·lectiu contemplant millores per als treballadors de les empreses que tenen externalitzats serveis d’atenció a persones amb vulnerabilitat.

Segons Lahoz, la diferència salarial entre privats i públics pot ser de 600 euros al mes i les condicions en el primer cas són més precàries. De fet, el conveni del sector no contempla cap pujada salarial, quan en el públic es preveu d’un màxim del 2,75%.

També insten a un control més gran d’aquestes empreses per garantir que es compleixi les condicions i una atenció de qualitat dels usuaris. La protesta també es va fer a Tarragona i Barcelona.

Segons Anna Lahoz, s’enfronten a un col·lectiu amb serioses dificultats i no compten amb els recursos necessaris per fer-ho. Una problemàtica que està afectant tots els centres, la majoria de gestió privada, que atenen aquests menors a Catalunya.

Atenció precària en els MENA Els sindicats també van alertar de la situació precària que viuen els treballadors que atenen els menors estrangers sense referents familiars que arriben a Catalunya. Pel que fa al seu conjunt, el sector d’acció social té més empleats privats que públics, segons assenyalen fonts sindicals.

tracking