SEGRE

INVESTIGACIÓ INICIATIVES

El Cafè del Teatre es converteix de nou en una aula de ciències

Lleida obre la segona edició del festival de divulgació científica Pint of Science

El biòleg Aitor Mòdol va inaugurar ahir al Cafè del Teatre la primera jornada del Pint of Science.

El biòleg Aitor Mòdol va inaugurar ahir al Cafè del Teatre la primera jornada del Pint of Science.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans ja no tenen excusa per informar-se dels últims avanços científics. I és que, des d’ahir i fins demà, el Cafè del Teatre torna a acollir classes magistrals sobre els últims descobriments relacionats amb el cos humà, la ment o la societat actual. Prop de quaranta persones van assistir ahir a la inauguració de la segona edició a Lleida del Pint of Science, “una iniciativa que se celebra simultàniament en setanta-tres ciutats d’Espanya i que pretén atansar a la ciutadania els últims descobriments científics, en aquest cas posant l’accent en les investigacions lleidatanes”, explica Maria Alba Sorolla, una de les organitzadores de l’esdeveniment, que destaca que “no hi ha millor manera per despertar el rau-rau per la ciència que tractar aquests temes en un ambient tan distès com un bar”. El biòleg Aitor Mòdol va ser l’encarregat d’obrir la jornada amb una conferència en la qual va respondre la pregunta de com pot una cèl·lula comunicar-se amb les altres sense tenir boca ni orelles.

El va seguir l’investigador de la UdL i de l’IRBLleida Antoni Tolmos, que va informar sobre l’envelliment humà i les espècies animals que són capaces de viure centenars d’anys.

Les xarrades previstes per avui, que tindran lloc a partir de les 19.00 hores, se centraran en la música com a eina de connexió emocional i en la importància dels sentits de l’olfacte i el gust. Així mateix, Balaguer inaugurarà avui la primera edició a la ciutat del Pint of Science amb una classe magistral de l’Univers, a les 20.00 hores al Bar Fleming.

La UdL difon els treballs científics dels escolars Al voltant de 700 escolars lleidatans van omplir ahir l’auditori del campus de Cappont de la Universitat de Lleida durant el congrés Fem Ciència a l’escola - Anna Gené, que té com a objectiu afavorir i difondre el treball científic dels alumnes d’educació Infantil i Primària, així com donar suport als mestres que acompanyen els petits en la construcció de la seua comprensió científica del món.

tracking