SEGRE

PROTESTA BENESTAR

Concentració a Barcelona per salvar el sector social

Demanen més finançament per als Centres Especials de Treball

Centenars de persones van protestar ahir davant de la conselleria de Benestar de Barcelona.

Centenars de persones van protestar ahir davant de la conselleria de Benestar de Barcelona.FEDERACIÓ ALLLEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 250 lleidatans, entre usuaris i treballadors d’entitats que atenen persones amb discapacitat, es van afegir ahir a les protestes que hi havia davant de la conselleria de Benestar a Barcelona per reclamar més finançament per als Centres Espacials de Treball (CET).

Concretament, van ser més de 4.000 les persones que van sortir al carrer per demanar una injecció de quatre milions d’euros per poder assumir l’augment del salari mínim interprofessional, que a la província de Lleida posa en perill 650 llocs de treball de persones amb especial dificultat. La coordinadora de la Federació Allem, Assumpta Fortuny, va denunciar la congelació dels ajuts públics i va exigir el compromís de les administracions per salvar els centres que donen feina als discapacitats.

En aquesta línia es va expressar també la vicepresidenta de l’Associació Empresarial d’Economia Social (AEES) Dincat, Amèlia Clara, que va alertar que la situació és crítica i que les entitats socials estan al límit de l’endeutament. Per la seua part, el secretari general de Benestar, Josep Ginesta, va mostrar suport a totes les peticions del sector però va acusar el Govern espanyol de “deixadesa de funcions” al no preveure l’augment del salari mínim i efectuar un repartiment de recursos “irracional”.

tracking