SEGRE

LLEURE GASTRONOMIA

Un Aplec del Caragol XL, amb 13.500 penyistes

Rècord de participants amb 13.500 penyistes a l’edició número 40 de la festa || Aposta per potenciar les activitats infantils i oferirà wifi gratis per a 5.000 usuaris de forma simultània

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’imaginari comú, una talla o un format XL significa que és de gran mida. Així serà l’Aplec del Caragol d’aquest any, no només perquè tindrà rècord de penyistes, amb unes 13.500 persones repartides en 107 colles, sinó perquè arriba a l’edició número 40 (XL en xifres romanes). La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll) va presentar ahir una festa gastronòmica que s’ha retardat una setmana a causa de les eleccions municipals i europees d’aquest diumenge que ve. Tindrà lloc del divendres 31 de maig al diumenge 2 de juny i una de les principals novetats és que el recinte tindrà xarxa wifi gratuït accessible per a 5.000 usuaris simultanis gràcies a l’espai Bivid Mobile Zone.

Una altra de les principals novetats és la creació de l’Aplec XS, dedicat als més petits. “Els nens són el futur d’aquesta festa i hem d’apostar per ells”, va explicar Ferran Perdrix, president de la Fecoll. D’aquesta forma, el diumenge 2 de juny a partir de les 11.00 hores tindrà lloc un festival infantil amb l’actuació de Dàmaris Gelabert amb l’espectacle Tot sona! i Sac Espectacles amb Pell de gallina. També hi haurà inflables i karts de pedals. Una altra de les novetats és Casa’t a l’Aplec a l’estil Las Vegas. Serà dissabte a partir de les 22.00 hores amb una Wedding Chapel.

Els organitzadors preveuen que es consumeixin unes 12 tones de caragols i passin pels Camps Elisis unes 200.000 persones. Perdrix va afirmar que “l’ocupació hotelera ja està al 95 per cent”. L’ampliació del recinte ha permès que es doni cabuda a dos noves penyes, La Xapa i La Trinxada, i que no hi hagi llista d’espera.

Afanoc és l’entitat convidada a l’Espai Solidari i es preveu la presència de mitjans de comunicació de França i Anglaterra. El txupinasso anirà a càrrec de Caragolillo Brillo, penya d’honor d’aquesta edició, i s’homenatjarà el grup Koers i el Lleida Llista Blava.

Premi Llimac per a La Sexta per les “platges i el mar” de Lleida Aquest dissabte començarà la XXIII Setmana Cultural amb la cursa Trotacaragol i una caragolada solidària en benefici d’Aspros. El dilluns 27 serà el torn del pregó, a càrrec de Ferran Aixalà i Jordi Huete, de Pastorets Rock. També s’entregaran els premis Caragol Bover i Caragol Llimac. El Bover és per a Jordi Graell, director del Congrés Català de la Cuina. El Llimac, per a La Sexta i els seus informatius per haver dit en un parell d’ocasions que Lleida tenia platja i mar, errors que es van fer virals. La Sexta va demanar disculpes: “Perdó a tots els veïns de Lleida. Perquè les onades arribessin a la vostra província, tenim clar que haurien de ser de més de sis metres.”

Imatge de Lo Caragolasso de l’any passat i que va donar el tret de sortida a la festa.

Imatge de Lo Caragolasso de l’any passat i que va donar el tret de sortida a la festa.SEGRE

El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, al centre de la imatge, durant l'acte de presentació.

L'Aplec del Caragol de Lleida estrena espai infantil i wifi gratuïtACN

PROGRAMACIÓ. Aplec del Caragol 2019

tracking