SEGRE

INICIATIVES BENESTAR

Busquen a Lleida grups d'acollida que acompanyin refugiats durant un any

Un programa de mentoria de la Generalitat

La trobada informativa va tenir lloc ahir a la sala Jaume Magre.

La trobada informativa va tenir lloc ahir a la sala Jaume Magre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat busca a Lleida voluntaris que vulguin convertir-se en mentors de refugiats, acompanyar-los durant un any per aprendre la nova llengua i ampliar la xarxa social d’aquestes persones al nou país d’acollida. Isabel Gutiérrez, coordinadora d’aquest projecte del Programa Català de Refugiats, explica que actualment hi ha 168 persones sol·licitadores de protecció internacional o refugiades a Lleida, algunes de les quals necessitaran acompanyament per integrar-se a la nova societat.

“Des que la iniciativa es va impulsar fa dos anys, hi ha hagut disset refugiats que van participar en un primer programa pilot a Lleida”, explica Gutiérrez, alhora que destaca que pretenen reprendre aquesta activitat a causa de l’augment dels possibles beneficiaris. En aquest sentit, volen mobilitzar voluntaris en grups de tres a cinc persones “disposats a comprometre’s amb un refugiat de dos a quatre hores a la setmana durant un any per acompanyar-lo en el procés de recerca d’una feina, ensenyar-li la llengua orientar-lo i donar resposta a les seues necessitats”.

Els voluntaris, que són grups d’amics o famílies, els han d’orientar de dos a quatre hores setmanals

L’objectiu final és “empoderar aquestes persones perquè aconsegueixin l’autonomia i puguin desenvolupar-se amb normalitat a la nova societat d’acollida”. L’únic requisit per als grups d’acollida −preferiblement d’un mínim de tres persones− és comprometre’s a seguir una formació i potenciar les capacitats de les persones refugiades.

“Necessitem persones empàtiques, que tinguin ganes de relacionar-se amb persones provinents d’altres cultures i vulguin aprendre de l’experiència”, assegura Gutiérrez. La sala Jaume Magre va acollir ahir una sessió informativa amb la participació d’antics mentors.

tracking