SEGRE

El Centre de Fauna Vallcalent atén una quarantena de polls orfes

Els primers de la temporada

Alguns dels exemplars acollits

El Centre de Fauna Vallcalent atén una quarantena de polls orfesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de cria del Centre de Fauna de Vallcalent de Lleida ha començat a acollir els primers polls orfes de la temporada, coincidint amb l’arribada de la primavera i els primers naixements. Es tracta d’exemplars que arriben desvalguts, moltes vegades amb pocs dies de vida, després de caure del niu o trobar-se en perill per la proximitat de depredadors enmig de la natura.

El personal del centre de cria s’encarrega d’alimentar-los cada tres hores aproximadament des de primera hora del matí fins a la nit, fins que siguin capaços de menjar de manera autònoma. Després seran traslladats a les instal·lacions exteriors, per tal que aprenguin a volar i caçar. Serà llavors quan seran retornats a la natura, perquè continuïn el seu desenvolupament en llibertat.

De moment, els primers polls que han arribat són d’espècies diverses, com ara òlibes, xoriguers, ànecs, gamarussos, puputs, pardals, orenetes, xoriguers o pollets de picot, entre altres. En total, més d’una quarantena que ja es troben a les incubadores i les instal·lacions de cria del centre. S’espera que el pic de l’activitat de cria i alimentació de polls arribi entre mitjan juny i finals de juliol.

Durant la temporada passada un total de 866 exemplars de 46 espècies diferents van passar per les instal·lacions de cria. D’aquests, 55 eren ous, 790 pollets, 4 mamífers i 17 adults.

tracking