SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIÓ

El Ball de Gitanes de Cervera, cinc anys d'èxit

Festa amb sis colles que omple el centre

La jornada va començar amb una cercavila des de la plaça Universitat fins a la plaça Major.

La jornada va començar amb una cercavila des de la plaça Universitat fins a la plaça Major.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Ball de Gitanes de Cervera va celebrar ahir el cinquè aniversari. Ho va fer amb una gran festa que va reunir cinc colles convidades procedents de diferents punts de Catalunya com Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Igualada i les Roquetes del Garraf.

La festa va omplir el centre històric de Cervera amb una cercavila que va començar a la plaça Universitat i va acabar a la plaça Major, on les diferents colles de Balls de Gitanes van oferir els lluïments i balls parlats. Durant el recorregut també es van poder veure exhibicions dels diferents balls.

La festa, amb més d’un centenar de participants, va seguir amb sopar i concerts a la plaça Sant Domenèc. Des de l’entitat van fer una valoració molt positiva i es van mostrar satisfetes de complir cinc anys.

L’Associació de Ballts Tradicionals de Cervera va recuperar el Ball de Gitanes, en la modalitat de cintes, per al Corpus de l’any 2014. Val a destacar que la primera referència històrica coneguda d’aquest ball a la ciutat data del 1703.

tracking