SEGRE

GASTRONOMIA FESTES

L'Aplec del Caragol obre amb humor

Arranca la Setmana Cultural amb el pregó de Ferran Aixalà i Jordi Huete de Pastorets Rock || Entrega dels premis Bover, Llimac i de Rodolins

Ferran Aixalà i Jordi Huete, de Pastorets Rock, durant el seu pregó d’ahir a la Llotja.

Ferran Aixalà i Jordi Huete, de Pastorets Rock, durant el seu pregó d’ahir a la Llotja.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un llarg any d’espera, la XL edició de l’Aplec del Caragol de Lleida ja és aquí. Una sala Leandre Cristòfol de la Llotja abarrotada de desenes de persones va acollir el pregó que comença la Setmana Cultural prèvia a la gran festa gastronòmica del pròxim cap de setmana. Aquest any, Ferran Aixalà i Jordi Huete, integrants del grup de versions Pastorets Rock, van ser els encarregats donar el tret de sortida amb un pregó farcit d’humor i anècdotes. Primer van recalcar que l’Aplec del Caragol és una festa per a tothom i que no separa lleidatans de forans i que no entén de classes.

“És igual que la persona que tens al costat sigui policia, caixer d’un supermercat o banquer, l’únic que importa és passar-s’ho bé i disfrutar”. Seguidament van fer un repàs per les situacions amoroses que es produeixen durant els tres dies que dura la festa (parelles que es creen, altres que es deixen i famílies que augmenten).

“Si una parella segueix junta després de l’Aplec, ho serà ja durant tota la seua vida”, explicaven mentre el públic reia. Finalment van desitjar a tots els participants “riure, beure, ballar i disfrutar al màxim” durant els tres dies.

El pregó també va ser el preàmbul de l’entrega dels premis Caragol Bover i Llimac, concedits al Congrés Català de Cuina i a La Sexta, respectivament. Els primers, per atansar fins a Lleida un dels certàmens més importants de cuina, i la cadena televisiva, per afirmar que les “platges” de la capital de Ponent patirien un onatge de fins a 6 metres.

Per la seua part, Joan Carles Gatius va rebre el guardó com a guanyador del IX Concurs de Rodolins i Versos Satírics per la seua obra De Lleida al cel.

tracking