SEGRE

La Policia investiga qui va difondre el vídeo sexual d'una dona que es va suïcidar

Cadascuna de les persones que va enviar o va reenviar les imatges pot enfrontar-se a un delicte contra la intimitat

La Policia investiga qui va difondre el vídeo sexual d'una empleada d'Iveco que es va suïcidar

La Policia investiga qui va difondre el vídeo sexual d'una dona que es va suïcidarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional investiga qui va gravar i qui va enviar i va reenviar el vídeo de contingut sexual que, després de ser difós entre nombrosos empleats d’una empresa d'Iveco de San Fernando de Henares (Madrid), va portar a la dona que surt a les imatges a suïcidar-se, ja que tots poden incórrer en delicte. La dona, de 32 anys, es va suïcidar dissabte passat després que un vídeo que es va gravar fa cinc anys es difongués entre gran part de la plantilla de l’empresa Iveco a San Fernando de Henares (Madrid), en la qual treballen unes 2.500 persones.

La Policia investiga si va ser la mateixa dona la que va gravar el vídeo, o si ho va fer algú amb el seu consentiment o sense ell, així com qui el va difondre en primer lloc i qui ho va fer posteriorment, han explicat fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid. Les fonts detallen que cadascuna de les persones que va enviar o va reexpedir el vídeo pot enfrontar-se a un delicte contra la intimitat.

La secció sindical de CGT a Iveco va lamentar ahir la mort de la treballadora, que segons va relatar es va gravar a si mateixa en l’esmentat vídeo fa cinc anys, i que recentment algú va començar a difondre entre els companys, la qual cosa va fer que ella es dirigís a Recursos Humans per comentar l’ocorregut. Allà la van instar a denunciar l’ocorregut, però ella va rebutjar fer-ho, segons el sindicat.

Per la seua part CCOO ha anunciat que denunciarà a Iveco Madrid davant d’Inspecció de Treball per no activar el protocol d’assetjament sexual en tenir coneixement que s’estava difonent el vídeo, i ha assegurat que la mort ha de considerar-se un accident laboral.

Aquest sindicat ha informat que després de conèixer la distribució del vídeo va contactar amb la treballadora per informar-li que podia sol·licitar l’activació d’un protocol de prevenció d’assetjament i denunciar a la persona que havia difós les imatges per vulneració del dret a la intimitat i per violència de gènere.

Els representants sindicals van arribar a acompanyar l’afectada a una reunió amb la direcció de l’empresa per notificar el que havia ocorregut i qui havia iniciat la transmissió del vídeo. En aquesta reunió, ha assegurat el sindicat, Iveco va respondre que es tractava "d’un assumpte personal i no d’àmbit laboral", per la qual cosa no va prendre mesures.

tracking