SEGRE

Successos

Investiguen un suïcidi a Madrid

Indaguen qui va compartir vídeos sexuals d’una empleada d’iveco que la van portar a treure’s la vida || Concentració dels companys davant de l’empresa

Investiguen un suïcidi a Madrid

Investiguen un suïcidi a Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Criminalitat Informàtica ha demanat a la Policia que realitzi un informe sobre les circumstàncies que van envoltar el suïcidi d’una treballadora d’Iveco a Madrid després que els seus companys de feina compartissin vídeos sexuals seus sense el seu consentiment, uns fets que podrien portar els autors a penes de fins a un any de presó.

La policia ja té oberta una investigació per aconseguir identificar la persona o les persones que van gravar, van difondre i van reexpedir el vídeo que van portar Verónica, de 32 anys d’edat, a treure’s dissabte passat la vida i que pel que sembla va començar des de “dins de la mateixa empresa”. Pel que sembla, els vídeos van ser gravats fa cinc anys i, al ser compartits entre els companys, l’afectada es va dirigir a Recursos Humans, on li van aconsellar que denunciar els fets, però ella va refusar fer-ho.

La víctima, que tenia dos fills, treballava a la planta que l’empresa de camions té a la localitat madrilenya de San Fernando de Henares i en la qual treballen prop de 2.500 empleats. Allà es van concentrar ahir al matí prop de 150 empleats, que van mostrar la seua repulsa per la mort de la dona durant més de deu minuts, una convocatòria que va finalitzar amb un aplaudiment en homenatge a Verónica. Els companys de feina també “van mostrar la seua disconformitat en relació amb el que estava succeint” i van demanar que no es generalitzin aquestes conductes.

CCOO, contra Iveco per no activar el protocol d’assetjament CCOO va anunciar ahir que presentarà una denúncia a Inspecció de Treball contra el grup Iveco ja que creu que l’empresa no va activar el protocol d’assetjament sexual en el cas de Verónica. El sindicat va revelar que l’empresa va respondre que es tractava “d’un assumpte personal i no d’àmbit laboral” i que per tant no va prendre mesures, amb la qual cosa, segons el parer de CCOO, va incomplir l’obligació de protecció de la salut de la treballadora que estableix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la Llei d’Igualtat que tot treballador ha de conèixer.

tracking