SEGRE

PROMOCIÓ MARXANDATGE

Rosassa romànica d'Agramunt en joia

L’Oficina de Turisme ven braçalets, anells, penjolls i arracades amb la seua silueta || Nous ‘souvenirs’ a disposició dels turistes que visiten la capital del Sió

Imatge d’algunes de les joies que reprodueixen la rosassa principal de l’església de Santa Maria.

Imatge d’algunes de les joies que reprodueixen la rosassa principal de l’església de Santa Maria.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rosassa principal de l’església romànica de Santa Maria d’Agramunt és també ara una petita joia creada pel taller de ceràmica Kimu de Tortellà (Girona), que l’Oficina de Turisme d’Agramunt ha incorporat entre els seus productes de marxandatge turístic relacionat amb la capital del Sió.

Així, l’Oficina de Turisme d’Agramunt ofereix als visitants des de fa unes setmanes braçalets, anells (de dos mesures diferents), penjolls i pendents (de botó i llargs) que reprodueixen la rosassa principal del temple romànic, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1931.

Els preus de les joies oscil·len entre els 12 i els 16 euros i de moment han tingut molt bona acceptació. Les joies es presenten diferents colors: verd, blau, roig i violeta.

Entre els altres elements de marxandatge disponibles a l’Oficina de Turisme hi ha productes típics d’Agramunt, com les peces úniques i elaborades de forma artesana per l’artista local Anna Ribó, que en el seu temps lliure dissenya souvenirs inspirats en el seu municipi, principalment imants i didals en diferents versions: el torró, el xocolate a la pedra o el torró i el xocolate junts sobre una cullera de fusta, entre d’altres. Les seues últimes creacions són imants amb la imatge de l’església de Santa Maria i el Pilar d’Almenara en fusta.

D’altra banda, val a recordar que el març del 2016 l’església d’Agramunt va inaugurar uns nous vitralls per a la rosassa principal i els dos laterals, dissenyats per l’artista local Serafina Balasch i instal·lats pel vidrier Gerard Balcells, nou alcalde de Sant Martí de Riucorb.

tracking