SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Talent lleidatà a mig món

La Caixa ha becat 120 estudiants, entre els quals quatre de Ponent, que continuaran la seua formació a l’estranger || Els reis Felip i Letícia van entregar dimarts aquests ajuts a Madrid

Talent lleidatà a mig món

Talent lleidatà a mig mónLA CAIXA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 120 estudiants van rebre dimarts a Madrid, de la mà dels reis Felip i Letícia, les beques que atorga La Caixa per poder cursar estudis de postgrau a l’estranger. Entre aquests destaquen els lleidatans Raül Avilla, que gràcies a aquesta ajuda està cursant un doctorat en Arquitectura al Royal College of Arts of London; Manel Baradad, que estudia Enginyeria Elèctrica i Informàtica al prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT), als Estats Units; Míriam Ferrer, que està duent a terme una investigació sobre el càncer al Cold Spring Harbour Laboratory, a l’estat de Nova York; i Francesc Ganau, un biometge que es formarà en matèria de Genètica Quantitativa i Anàlisis Genòmiques a la Universitat d’Edimburg.

Més de 1.226 estudiants de tot l’Estat espanyol aspiraven a la convocatòria d’aquests ajuts, que finançaran els estudis dels guanyadors a 65 centres diferents d’Europa i 55 dels Estats Units.

Així mateix, des que la iniciativa es va impulsar ara fa 37 anys, La Caixa ha destinat prop de 162 milions d’euros en aquests programes de formació. L’acte de dimarts va ser apadrinat per la cirurgiana que va ser becada per La Caixa Julia del Amo. També van acudir a la cerimònia la ministra d’educació en funcions, Isabel Celaá; i el president de la Fundació Bancària, Isidre Fainé.

ELS QUATRE PREMIATS:

Francesc Ganau Edat: 24 anys Lleida Graduat en ciències Biomèdiques per la univeristat de Lleida, aquest jove lleidatà ha complementat els seus estudis al País Basc i a Barcelona. Malgrat els problemes de visió que pateix, s’està convertint en un dels millors estudiosos de biologia de sistemes. en aquest mateix moment, ganau està duent a terme un màster en genètica Quantitativa i Anàlisi genòmica a la univeridad d’edimburg, a escòcia.

Míriam Ferrer Edat: 24 anys Lleida Es va graduar en Biomedicina per la UdL i ara continuarà la seua investigació sobre càncer de pàncrees al cold Spring Harbour Laboratory, un prestigiós laboratori a l’estat de nova York, del qual han format part nou premis nobel. Fins a la data, ha dut a terme diferents programes acadèmics a Alemanya, Bèlgica i altres punts d’espanya, a més d’un màster en investigació translacional a cambridge.

Manel Baradad Edat: 26 anys Lleida

Baradad disposa de l’oportunitat de cursar un doctorat en enginyeria elèctrica i Informàtica al prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT). És graduat en Informàtica i Telecomunicacions per la universitat Politècnica de catalunya, encara que ja va finalitzar la seua tesi de màster al MIT.

Raül Avilla Edat: 32 Lleida

Avilla cursarà un doctorat en Arquitectura al royal collage of Arts of London. Formen part del seu currículum diversos programes de pràctiques a Zuric, xile i Barcelona. També ha sigut assistent de docent al curs d’Habitatge i ciutat a l’escola d’Arquitectura de Barcelona, entre altres mèrits.

Talent lleidatà a mig món

Talent lleidatà a mig mónLA CAIXA

tracking