SEGRE

ESNOTICIA

Un Aplec amb molt futur

Prop del 30% dels 13.500 penyistes són nens menors de dotze anys || La festa per antonomàsia de Lleida aposta aquest any per les futures generacions amb espectacles infantils i wifi gratuït

La Graella, una de les penyes més veteranes que participen en l’Aplec des del seu naixement, ja compta amb desenes de petits.

La Graella, una de les penyes més veteranes que participen en l’Aplec des del seu naixement, ja compta amb desenes de petits.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa gastronòmica de referència a Lleida té el futur més que assegurat amb un nou planter de penyistes que ve trepitjant fort. Ja són més de 4.000 els aplequistes menors de 12 anys que busquen el seu espai a la programació festiva, que en aquesta quaranta edició aposta pels espectacles infantils i les tecnologies amb una zona wifi.

L’Aplec del Caragol de Lleida, que ahir va celebrar la segona jornada de la 40 edició, té el futur més que assegurat amb un nou planter de penyistes que ve trepitjant fort. I és que, durant els últims anys, la festa gastronòmica per antonomàsia de la ciutat s’ha convertit en un punt de trobada de milers de lleidatans de totes les edats i, segons el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll), Ferran Perdrix, ja són més de 4.000 els aplequistes menors de 12 anys, xifra que suposa un 30% dels 13.500 inscrits a la festa d’aquest any. Precisament, perquè aquests petits s’encomanin de l’esperit de l’Aplec i el seu futur estigui garantit, com a mínim quaranta anys més, el certamen ha inaugurat un programa d’activitats infantils que posen l’accent en la música i els jocs.

“Molts dels penyistes de la primera generació s’estan jubilant i els que hem crescut amb aquesta festa, que va molt més enllà d’una trobada gastronòmica, no podem ni imaginar-nos un any sense l’Aplec”, va explicar Perdrix, alhora que va afegir que “volem buscar propostes perquè els nens visquin la jornada tan intensament com la resta d’aplequistes, ja que tenim clar que sense ells la festa no té futur”.

L’Aplec celebra l’edició XL amb més d’una trentena de propostes per a totes les edats

La popular Dàmaris Gelabert serà avui l’encarregada de fer les delícies del públic familiar al nou festival de l’Aplec XS, que inclourà animació de la companyia Sac Espectables. Però la festa no s’oblida del públic adult perquè, a més de les barres de bar i el ja tradicional txupinazo, Lo Caragolasso, “la nit continua sent per als joves”.

El recinte dels Camps Elisis també ha incorporat un servei de wifi gratuït accessible per a 5.000 usuaris simultanis que pretén mantenir connectats els assistents les vint-i-quatre hores durant tres dies. “En el dia d’avui, el primer que busquen els joves quan van a qualsevol espai de lleure fora de casa és la contrasenya del wifi”, va assegurar el president de la Fecoll, mentre afegia que “volem que les xarxes serveixin d’altaveu perquè totes aquelles persones que no han viscut l’Aplec comptin amb informació de primera mà i s’encomanin de l’esperit penyista”.

Si fa setze anys que és Festa d’Interès Turístic Nacional, el repte ara és aconseguir el distintiu de Festa d’Interès Turístic Internacional. En aquest sentit, Perdrix va assegurar que el reconeixement “és més possible que mai” perquè “hi ha un gran interès dels turistes estrangers”. Caldrà esperar almenys fins l’any que ve.

La Graella, una de les penyes més veteranes que participen en l’Aplec des del seu naixement, ja compta amb desenes de petits.

La Graella, una de les penyes més veteranes que participen en l’Aplec des del seu naixement, ja compta amb desenes de petits.MAITE MONNÉ

tracking