SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

La fundació Arrels Sant Ignasi va atendre 1.560 usuaris l'any passat, 165 més que el 2017, dels quals el 41% eren dones

La fundació Arrels Sant Ignasi va atendre 1.560 usuaris l’any passat, 165 més que el 2017, dels quals el 41% eren dones || Alerta davant del repunt de joves sense xarxa familiar

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fundació Arrels Sant Ignasi va alertar ahir que entre els perfils d’usuaris que va atendre l’any passat han augmentat els de joves sense llar i sense problemes amb les drogues. “Encara no són un gran nombre, però estem detectant indicis que hem de tallar de soca-rel”, va explicar l’adjunt de direcció de l’entitat, Òscar Costa, durant la presentació de la memòria del 2018 de la fundació. Així mateix, també va destacar que del total de les 1.560 persones ateses l’any passat (165 més que el 2017), el 41% són dones, una xifra que es manté amb els anys.

“Les dones que van passar per Arrels presentaven un perfil més deteriorat a causa de les addiccions a les drogues i a l’alcohol i, en alguns casos, havien decidit prostituir-se per obtenir prou ingressos per pagar les addiccions i la cura de la família”, va relatar Costa.

El 72% de les persones ateses per la fundació no rebien cap tipus d’ingrés econòmic

Un altre usuari tipus va ser el d’una persona amb problemes psiquiàtrics no diagnosticats o sense seguiment que, a causa de la malaltia, dificulten la tasca d’acompanyament de l’entitat. Tanmateix el perfil majoritari amb què la fundació solidària es va trobar durant l’any passat és del de persones sense problemes d’addicció, que es troben “relativament” dins del sistema però són parats sense prestació, o amb prestacions molt baixes, viuen en cases insegures i no tenen ajuda ja sigui familiar o de les institucions, cosa que els porta a una situació d’exclusió.

“De les 1.560 persones ateses, 1.130 no rebien cap ingrés, 809 estaven en situació sense llar i 215 no tenien un sostre per dormir”, van afirmar des de la fundació.

Dins dels diferents programes que Arrels Sant Ignasi desenvolupa, el 2018 un total de 3.537 persones es van beneficiar del seu servei d’aliments, 309 van ser acollides al seu centre obert, van repartir més de 9.400 xeringues i 6 persones han aconseguit tenir un pis de lloguer propi gràcies als seus programes de reinserció i acompanyament que, al seu torn, van atendre 15 i 78 usuaris, respectivament.

Després d’analitzar les dades, Arrels Sant Ignasi es proposa de cara a aquest any tres reptes. El primer: augmentar el treball en xarxa per garantir un habitatge digne als seus usuaris; el segon, solucionar la problemàtica que presenten els usuaris amb problemes mentals per poder proporcionar-los un acompanyament de més qualitat; i el tercer, prevenir, eradicar i donar una resposta als joves que es troben en situació sense llar per no cronificar la seua situació.

Finalment, la fundació Arrels va reclamar a les administracions coordinació i facilitats administratives perquè els seus usuaris accedeixin a un habitatge social. L’entitat compta actualment amb 166 voluntaris.

Presentació de les memòries del 2018 d’Arrels Sant Ignasi, ahir al centre obert de l’entitat.

Presentació de les memòries del 2018 d’Arrels Sant Ignasi, ahir al centre obert de l’entitat.P.RODELLAR

Presentació de les memòries del 2018 d’Arrels Sant Ignasi, ahir al centre obert de l’entitat.

Presentació de les memòries del 2018 d’Arrels Sant Ignasi, ahir al centre obert de l’entitat.P.RODELLAR

tracking