SEGRE

SALUT INICIATIVES

'Gent guapa' que dóna vida

Avui es commemora el Dia Mundial del Donant de Sang amb un homenatge a una vintena de persones i entitats || Fins al mes de maig, Lleida ha registrat més de 7.400 donacions

Joan Capdevila, professor del Col·legi Claver-Raimat.

Joan Capdevila, professor del Col·legi Claver-Raimat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats al llarg de la seua vida, per la qual cosa és extremament important conscienciar la societat per mantenir les reserves als hospitals. Com a mostra d’agraïment d’aquesta “gent guapa”, avui es commemora el Dia Mundial del Donant amb un acte que, per primera vegada se celebrarà al Palau de la Generalitat, en el qual es retrà homenatge a una vintena de persones i entitats implicades en la donació. Una d’elles és Josefina Esteve, secretària de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell a Agramunt des de fa més d’una dècada i col·laboradora i impulsora de diversos projectes que la converteixen en una voluntària molt activa (vegeu el testimoni). Un esdeveniment que culminarà una setmana de mobilització, sobretot a través de les xarxes socials, per promoure la donació de sang amb les etiquetes de #gentguapa i #diaD, a més d’omplir de compliments els hospitals i centres de donació, oberts avui també, per fer visible l’agraïment a aquest gest altruista que salva vides.

Segons el Banc de Sang i Teixits, fins al mes de maig d’aquest any s’han registrat un total de 7.422 donacions de sang a Lleida, de les quals 2.396 s’han fet a l’hospital Arnau de Vilanova i la resta, 5.026, a les diferents campanyes de donació al llarg del territori. En aquests cinc mesos, també s’han dut a terme 617 donacions de plasma i 64 de medul·la òssia.

A l’acte d’avui s’homenatjarà la secretària de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell

L’any passat, la província va comptar amb un total de 17.154 donacions de sang. Les reserves de sang dels grups negatius són més baixes del que és habitual i actualment només hi ha sang per a dos dies. Per això, la campanya fa una especial crida per als donants dels grups A- i 0. És necessari omplir les reserves abans de l’estiu, quan les donacions cauen considerablement.

Joan Capdevila, professor del Col·legi Claver-Raimat.

Joan Capdevila, professor del Col·legi Claver-Raimat.AMADO FORROLLA

tracking