SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Famílies lleidatanes acolliran aquest estiu 19 nens saharauis

Els menors, d’entre 10 i 13 anys, procedeixen de camps de refugiats a Algèria

Foto de grup dels participants del programa Vacances en Pau l’estiu passat.

Foto de grup dels participants del programa Vacances en Pau l’estiu passat.PILAR SIERRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de dinou nens saharauis es desplaçaran aquest estiu a diversos municipis del Segrià en el marc del programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació de Lleida pel Front Polisario en col·laboració amb l’entitat Sàhara Ponent. En concret s’allotjaran a les localitats d’Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida. Els menors, d’entre 10 i 13 anys, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert d’Algèria, podran passar unes vacances en companyia de les famílies d’acollida durant els mesos de juliol i agost. Durant l’estada aquí, els nens es beneficiaran de revisions mèdiques, ja que als campaments de refugiats no disposen dels instruments necessaris.

Així doncs, els nens seran sotmesos a un examen pediàtric general al CAP de la seua zona, que inclourà proves de detecció de la celiaquia, i també tindran revisions d’àmbit otorinolaringològic (Avantmedic), oftalmologia (ILO), odontologia (Enéresi i Clínica Mias). Fins i tot gaudiran de perruqueria gratuïta gràcies a la col·laboració de Calucho Perruquers. L’estada, a més, també comptarà amb diversos actes institucionals i lúdics com les recepcions oficials a la Paeria i la subdelegació del govern espanyol el 9 i 15 de juliol respectivament o la festa de tots els nens de Catalunya el 31 de juliol. Així mateix, Sàhara Ponent també participarà en les trobades del CircPicat, de la Panera i de la festa de comiat a l’agost.

Els menors tindran revisions a nivell oftalmològic i otorinolaringològic

El vicepresident de l’entitat i coordinador del projecte, Manel Montes, va explicar ahir que el nombre total de nens saharauis que vindran al Segrià ha suposat “un esforç enorme” per a ells, ja que inicialment es preveia un màxim de quinze nens i finalment són gairebé vint els que passaran l’estiu a Ponent.

Les despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies d’acollida i d’alguns dels ajuntaments de destinació dels joves. Així mateix, també es finança a través de donacions privades i de membres de la mateixa associació.

tracking