SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

Relleven el capellà de Tarrés per suposades pràctiques sectàries

El religiós formava part de l’extingit Seminari Poble de Déu

Vista de Tarrés amb l’església del poble.

Vista de Tarrés amb l’església del poble.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbat de Tarragona va anunciar ahir el relleu del sacerdot Miquel Barcos, actual encarregat de la parròquia Santa Maria Assumpta de Tarrés per pertànyer a la clausurada associació Seminari Poble de Déu, que investiga un tribunal eclesiàstic per decisió del Vaticà per suposades pràctiques sectàries i una doctrina sexual dubtosa.

L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, també va anunciar el relleu de dos religiosos més, Pere Fibla i Xabier Segura, que serà efectiu dimarts de la setmana que ve. Precisament, Xabier Segura també va estar destinat uns anys a Tarrés. El nou encarregat de la parròquia serà Marcus Vinicius Teixeira. Un tribunal eclesiàstic investiga, com va transcendir a mitjans d’abril, un total de disset religiosos a Catalunya, dels quals un total de vuit pertanyen a la província de Lleida (vegeu el desglossament). L’arquebisbat va informar ahir que el tribunal nomenat directament pel Vaticà per jutjar les acusacions va decretar cautelarment “la prohibició de l’exercici públic del ministeri sagrat” fins que no arribi la sentència canònica. Això va motivar que l’anterior arquebisbe, el lleidatà Jaume Pujol, demanés a la Santa Seu que se suspengués la mesura cautelar. Tanmateix, pocs dies abans de fer el relleu episcopal va rebre una resposta negativa a aquesta petició, i l’arquebisbe Pujol, ja com a administrador apostòlic, va comunicar el dia 7 de juny als afectats que havien de finalitzar el seu servei a les parròquies el 25 de juny. Per aquest motiu, l’arquebisbe Joan Planellas ha rellevat els tres clergues dels seus càrrecs i ha nomenat els seus successors.

Els disset religiosos de Catalunya investigats han estat suspesos d’exercir públicament el ministeri

Després de sortir a la llum el cas, la Conferència Episcopal Tarraconense (agrupació que integra els bisbes catalans) va explicar que els clergues estan sent investigats “per les seues opinions doctrinals i la seua aplicació a la vida cristiana” a través d’un tribunal eclesiàstic constituït a Vic. Com a mesura preventiva, el tribunal va decidir suspendre’l de l’exercici públic del ministeri, però no de l’exercici privat.

Set clergues de Lleida i Urgell ja van ser suspesos a l’abril

Els altres investigats a les comarques de lleidatanes són tres religiosos del bisbat de Lleida i quatre del bisbat de l’Urgell. Quan a mitjans del mes d’abril es va destapar el cas, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va explicar a aquest diari que als tres investigats de la seua diòcesi se’ls va suspendre de l’exercici públic, però no del privat. És a dir, no poden oficiar misses o donar la confessió en parròquies però sí, per exemple, al seu domicili en privat. El Seminari Poble de Déu es va crear a Barcelona l’any 1977 i, segons va publicar El País, permetia el sexe sense considerar-lo pecat. El Seminari el va dissoldre l’any 2017 el cardenal de Barcelona.

tracking