SEGRE

FESTES TRADICIONS

Tot a punt per Sant Joan

Ponent ultima els preparatius per celebrar la nit més curta de l’any, amb més de vint fogueres a Lleida ciutat || El foc i les falles seran els protagonistes en vuit pobles del Pirineu

Una de les casetes de venda de petards repartides per la ciutat de Lleida.

Una de les casetes de venda de petards repartides per la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revetlla de Sant Joan ja és aquí. Petits i grans ultimen els preparatius per a una de les nits més màgiques de l’estiu, que just vam estrenar ahir, i la més curta de l’any. El foc es convertirà en el gran protagonista demà a la nit i també les altes temperatures que, de ben segur, ajudaran que els carrers s’omplin de gent. En desenes de localitats començaran avui a preparar les fogueres apilant fustes, papers i cartrons i aniran posant a punt la metxa.

A Lleida ciutat al tancament d’aquesta edició s’havien comunicat l’autorització del departament de Protecció Civil per instal·lar 22 fogueres situades en diferents barris de la ciutat. Una de les més emblemàtiques serà la de la Seu Vella, que s’encendrà per vuitè any consecutiu i en la qual el Cercle de Belles Arts de lleida i Arts de Ponent interpretaran la performance Art i foc. Uns altres protagonistes de la revetlla de Sant Joan de demà a la nit seran els petards. La despesa mitjana que els lleidatans faran en aquest producte serà d’uns 40 a 60 euros, i els artefactes pirotècnics més forts seran els preferits de petits i grans. Els dependents de les casetes (64 a tot Lleida), auguren un volum de vendes similar al d’anys anteriors malgrat que “molta gent marxarà de pont i ho comprarà tot al seu lloc de destinació”, va apuntar una responsable d’un d’aquests punts de venda.

Lleida compta amb més de 64 punts de venda de petards entre casetes i locals

Aquest foc màgic arribarà a totes les comarques de Lleida de la mà de 250 entitats

I al Pirineu, les falles tenyiran de foc diumenge a la nit Alins, Arties, Boí, Casós, Isil, Les, el Pont de Suert i Vilaller el dia gran d’aquesta tradició mil·lenària, mentre que la Val d’Aran celebrarà la festa del Taro i Les la de l’Haro.

Com a prevenció, s’incrementaran durant el cap de setmana els efectius d’Agents Rurals, Bombers, serveis d’emergència i policials per garantir la seguretat.

L’associació Flama del Canigó, Els Xafatolls de Mollerussa i les entitats esportives de Bellpuig són els encarregats de fer arribar aquest foc màgic a més de seixanta municipis de tota la província perquè més de 250 entitats i organitzacions culturals les reparteixin pels carrers de les localitats. A Lleida l’agrupació encarregada aquest any de rebre i repartir pels barris la Flama del Canigó serà l’associació cultural de Cappont coincidint amb el trenta-cinquè aniversari. La Flama aquest any ha incrementat el nombre de municipis participants a Ponent, i arriba fins a totes les comarques.

Una de les casetes de venda de petards repartides per la ciutat de Lleida.

Una de les casetes de venda de petards repartides per la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking