SEGRE

Activada l'alerta per onada de calor a la plana de Lleida

L’episodi d'altes temperatures, de més de 40 graus, s’allargarà fins diumenge

Una dona amb un para-sol a Lleida.

Alfarràs registra la temperatura més alta de l'onada de calor a CatalunyaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta per onada de calor a causa de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que indiquen que s’inicia un episodi d'altes temperatures a partir d’aquest dimarts a les comarques de Ponent. Demà dimecres l'onada de calor s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i serà dijous i divendres quan les temperatures arribin al pic màxim i la calor extrema afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya. La previsió indica que les temperatures podran superar els 40ºC a l’interior.

A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

ENLLAÇ: Deu recomanacions de prevenció davant de les altes temperatures

D'altra banda, continua l'alerta per alt risc d'incendis (més informació) i els cossos d'emergències demanen prudència davant la pujada dels termòmetres i el descens de la humitat als boscos.

tracking