SEGRE

GUIA

Les falles celebren el seu dia gran

Alins, Arties, Boí, Casós, Isil, el Pont de Suert, Les i Naut Aran van celebrar la festa del foc || Aquest cap de setmana continuen les celebracions a Barruera i València d’Aneu

443549_1.jpg

443549_1.jpgM.CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les falles van tenyir de foc la nit del Pirineu en el seu dia gran, aquest diumenge, deixant imatges dignes de pel·lícula i postal amb el descens dels fallaires per les muntanyes. Aquesta tradició mil·lenària es va celebrar a Alins, Arties, Boí, Casós, Isil, el Pont de Suert i Vilaller, mentre que Arties (Naut Aran) va celebrar la festa del Taro i Les, la de l’Haro. La festa, que barreja cultura, tradició, música i dansa i que compleix quatre anys com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, congrega cada any més adeptes i turistes que omplen gairebé del tot els hotels, càmpings i cases rurals on se celebren.

Així, a Isil concretament des de les 11.00 va començar a respirar-se un ambient festiu amb activitats per als més petits a la plaça Santa Anna.

A les 17.00 els fallaires es van concentrar a la plaça Major per pujar fins al Faro i preparar la baixada, que es va produir cap a les 22.00 hores. La nit es va acabar amb balls tradicionals al voltant de la Falla Major i amb l’actuació de l’orquestra The Welcome Banda i una sessió del DJ Lato.

Les falles continuaran el cap de setmana vinent. Serà el cas de Barruera i València d’Àneu (29 de juny), després que el cap de setmana del 15 al 17 de juny Durro i la Pobla de Segur van obrir la temporada, respectivament.

També acolliran la festa del foc Erill la Vall i Alós d’Isil (7 de juliol), Taüll (19 de juliol) i Llesp (27 de juliol).

tracking