SEGRE

METEOROLOGIA ESTIU

Lleida esgota ventiladors i aires

Les altes temperatures provoquen que els lleidatans “arrasin” amb els aparells de refrigeració || El Servei Meteorològic avisa que l’onada de calor arriba avui al seu punt àlgid amb fins a 43 ºC

Lleida esgota ventiladors i aires

Lleida esgota ventiladors i airesLAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans estan decidits que l’onada de calor que assola Ponent i gran part de Catalunya no els afecti, o almenys ho faci el mínim possible. Així, des de principis de setmana s’han llançat a la cerca i captura d’aires condicionats i ventiladors. Aquesta situació ha provocat que algunes empreses instal·ladores d’aparells de refrigeració no donin l’abast, i no poden concertar cita per col·locar-los fins almenys d’aquí a cinc o sis dies. “La setmana passada vam rebre tan sols 3 trucades per posar un aire condicionat. En els dos últims dies, ja han estat 12”, va explicar ahir el vicepresident del Gremi d’Instal·ladors de Lleida i gerent de l’empresa Jorfe Instal·lacions, Jordi Pifarré. “La calor ha arribat de sobte i ara tothom té pressa”, va assegurar Pifarré. De la mateixa manera un dels encarregats de la botiga d’electrodomèstics Maype afirmava que la gent està “arrasant, sembla que s’acabi el món. Només aquest matí hem venut 19 ventiladors i 3 aires”. Des de Media Markt expliquen que els seus instal·ladors “no poden absorbir més treball” i que la gent està “acabant amb els ventiladors de la botiga”. I és que el Servei Meteorològic de Catalunya va informar ahir que l’onada de calor arriba al punt àlgid entre avui i demà i s’allargarà com a mínim fins diumenge. A Lleida s’espera que durant aquesta tarda se superin els 40 graus arribant a registrar temperatures històriques de 43 i 44. Així mateix les mínimes s’espera que no baixin dels 20. Per aquesta raó, Protecció Civil mantindrà l’alerta del pla Procicat per temperatures extremes que provocaran que tota la província romangui en alerta roja almenys fins diumenge.

Respecte a les temperatures més altes registrades ahir a Catalunya, la més alta es va produir a Torres de Segre (39,1 ºC). A Ponent la van seguir Baldomar (38,7 ºC) i Alcarràs (38,6 ºC). Vielha va registrar 35 ºC, una temperatura molt poc habitual a la capital d’Aran.

La piscina de Tàrrega, gratuïta fins diumenge

L’ajuntament de Tàrrega permetrà des d’avui i fins diumenge vinent, el que s’estipula que durarà l’onada de calor, entrar gratuïtament a les piscines municipals de la capital, Claravalls i Altet. Aquesta mesura, de caràcter excepcional, té com a objectiu ajudar els veïns a suportar les altes temperatures d’una manera segura, segons va explicar l’alcaldessa, Alba Pijuan.

Lleida esgota ventiladors i aires

Lleida esgota ventiladors i airesLAURA RODRÍGUEZ

Lleida esgota ventiladors i aires

Lleida esgota ventiladors i airesLAURA RODRÍGUEZ

tracking