SEGRE

Una altra conseqüència de l'onada de calor: 180 euros més a la factura de la llum

Un termòmetre a Lleida ciutat la passada setmana.

Moren dos persones a Tarragona per un cop de calorSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de les temperatures dispararà el consum energètic de les llars fins un 30% (respecte a la setmana passada ja ha pujat un 8%). Aquesta és la conclusió a la qual arriba l’últim informe del comparador Acierto.com que, amb motiu de l’onada de calor d’aquesta setmana ha analitzat com afectarà el termòmetre a la butxaca dels ciutadans. En concret, l’entitat estima que podrien pagar uns 180 euros més a la factura de la llum.

Aquesta pujada, això sí, dependrà del tipus d’aparell que es faci servir per suportar la calor i d’altres factors. Per exemple, l’aire condicionat serà el gran responsable d’aquest pic energètic, ja que un aparell de 2.200 frigories consumeix una mitjana aproximada de 1.350 watts a l’hora. I els equips més antics poden assolir els 2.900 watts per hora.

Les pèrdues són un altre punt important. De la mateixa manera que a l’hivern no volem que surti la calor per estalviar en calefacció i mantenir l’habitatge confortable, no l’hauríem de perdre de vista a l’estiu. Sobretot perquè fins un 20% de les necessitats de climatització dels habitatges es produeixen per pèrdues.

Consells per estalviar a la factura de la llum

-Tria la temperatura adequada. Segons l’estudi, la diferència entre un aire condicionat a 22 graus i un altre a 26 pot suposar un 30 per cent més de consum energètic. És a dir, encara que tinguis molta calor, no posis l’aire al màxim.

- Enfoca correctament els difusors.

- Les dobles finestres i envidriaments seran clau, així com que es trobin correctament segellats.

- Abaixa les persianes i corre les cortines durant les hores de més calor. Els tendals també poden resultar de gran ajuda.

- Aprofita la llum natural.

- Ventila a la nit o a primeres hores del matí.

- Intenta generar corrents d’aire

- Mantén els filtres de l’aire condicionat nets i, en general, revisa l’aparell per garantir que funciona correctament. Els experts recomanen posar-lo en marxa durant l’hivern un parell de vegades per estalviar-se sorpreses.

- Evita els consums fantasma (d’electrodomèstics en standby).

tracking