SEGRE

COMMEMORACIONS COL·LECTIUS

Clam del col·lectiu LGTBI de Lleida contra les agressions

El bisbe de Solsona critica la ideologia de gènere per ser “contrària a l’Església”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La resistència continua, afilem les plomes!” Aquest va ser el lema triat ahir per l’associació LGTBI lleidatana Colors de Ponent, que va reunir ahir a la tarda un centenar de persones davant de la Paeria per afegir-se a les activitats del Dia Internacional de l’Orgull Gai. L’acte central de la trobada va ser la lectura d’un manifest amb el qual els membres de l’associació van fer una crida a les autoritats, instant-les a treballar més per frenar l’augment d’agressions cap al col·lectiu. “Volem una Lleida més segura per a tots nosaltres”, van reivindicar. D’aqueta manera, van condemnar dos agressions que es van produir dijous a Barcelona. La primera, contra un jove per la seua vestimenta en un bar i la segona, contra un grup de manifestants per part de la policia.

Les referències al partit d’ultradreta Vox també hi van ser presents, i és que segons el col·lectiu, les seues polítiques “posen constantment en dubte els nostres drets”. El Dia de l’Orgull Gai se celebra cada any el 28 de juny en honor als disturbis de Stonewall (Nova York), “l’inici del moviment d’alliberament dels nostres drets”, va sentenciar el manifest, escrit pel lleidatà Lorien Quesada.

Per una altra banda, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, va fer ahir unes declaracions que van causar enrenou a les xarxes després de criticar la ideologia de gènere a l’assenyalar que “avui es troba en qualsevol espectre polític i impregna la majoria dels materials de la Generalitat”, pel fet de guiar les futures generacions “fins a posicions contràries a l’antropologia cristiana”.

Convoquen una manifestació per al 12 de juliol

Colors de Ponent va citar ahir els presents fins al dia 12 de juliol, “el gran dia”, quan tindrà lloc una manifestació que sortirà a les 19.00 hores de la plaça Víctor Siuranade Lleida. Així mateix, han organitzat per avui un vermut musical amb guerra d’aigua inclosa al bar La Bàmbola (12.00 hores) i dimecres vinent presentaran l’obra de teatre Cícliques (19.00 h) a la plaça Sant Francesc.

Diversos integrants de Colors de Ponent, ahir amb les pancartes amb el lema de la concentració.

Diversos integrants de Colors de Ponent, ahir amb les pancartes amb el lema de la concentració.MAGDALENA ALTISENT

Diversos integrants de Colors de Ponent, ahir amb les pancartes amb el lema de la concentració.

Diversos integrants de Colors de Ponent, ahir amb les pancartes amb el lema de la concentració.MAGDALENA ALTISENT

tracking