SEGRE

SOCIETAT

La Generalitat manté l'avís per contaminació atmosfèrica en tota Catalunya

L’avís preventiu s’activa per reduir les emissions contaminants i comporta advertències lluminoses en els principals eixos viaris

Contaminació visible al cel de Madrid

La contaminació de l'aire va provocar 422.000 morts prematures a EuropaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat manté activat l’avís preventiu de contaminació atmosfèrica que es va declarar dimarts en tota Catalunya, per nivells "moderadament elevats de partícules en suspensió" PM10, a què es va afegir divendres un avís per nivells moderats de diòxid de nitrogen en la conurbació de Barcelona.

En un comunicat aquest dissabte, he informat que els avisos preventius són la fase prèvia al possible episodi ambiental, i no significa que s’hagi de produir necessàriament.

L’avís preventiu s’activa per reduir les emissions contaminants i comporta advertències lluminoses en els principals eixos viaris i informar a la ciutadania perquè prioritzi utilitzar el transport públic davant del privat.

També es notifica a les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols de treball previstos per a aquests casos i es recomana als municipis que parin o redueixin les activitats o obres amb materials polsosos.

Davant d’aquesta situació, l’entitat Ecologistes a Acció ha demanat en un comunicat aquest dissabte que es restringeixi de forma permanent el trànsit per protegir la salut de la ciutadania.

Entre dilluns i divendres s’han produït 24 superacions del valor límit diari de PM10 a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, i dotze van ser divendres en cinc punts de Barcelona ciutat, Juneda, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, dos punts de Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Perpètua de Mogoda.

En el cas de diòxid de nitrogen, divendres es van superar els 160 micrograms per metre cúbic en quatre punts de Barcelona ciutat i a Sant Adrià de Besòs, ha informat la Generalitat.

A més d’aquests dos contaminants, l’ozó troposfèric també presenta "valors molt elevats".

tracking