SEGRE

CELEBRACIONS DIVERSITAT

Música i color per celebrar el Dia de l'Orgull LGBTI

Pinten un autobús de Cs que passejava pels carrers de Barcelona

Participants a la desfilada de l’Orgull LGBTI a Barcelona.

Participants a la desfilada de l’Orgull LGBTI a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milions de persones es van reunir ahir a tot el món per celebrar el Dia de l’Orgull LGBTI. A Espanya, grans ciutats com Barcelona o Sevilla es van inundar de música i color per donar visibilitat i reivindicar la diversitat i la igualtat de drets. Aquest any, el Pride coincideix amb el 50è aniversari dels disturbis de Stonewall a Nova York, amb els quals va començar el moviment.

A Barcelona, més de 55.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van atapeir els carrers del centre de la capital catalana per celebrar una marxa a favor de la igualtat de drets amb les famílies “heteronormatives”. La capçalera ha comptat amb diverses associacions de famílies LGBTI amb la frase “Som famílies a tot arreu”. A Madrid, la gran festa se celebrarà el cap de setmana que ve.

En aquesta edició, les diverses entitats del Pride van denegar a Ciutadans participar en la marxa. Però Cs va passejar ahir pels carrers de Barcelona un autobús per reivindicar el seu suport al col·lectiu LGBTI. Diverses persones, disconformes amb això, van pintar l’autobús a crit de “fora feixistes”. Això va tenir lloc en altres ciutats com València. També a Sevilla, membres de la formació van ser ruixats amb pintura durant la cavalcada.

Participants a la desfilada de l’Orgull LGBTI a Barcelona.

Participants a la desfilada de l’Orgull LGBTI a Barcelona.EFE

tracking