SEGRE

És legal ser homosexual a l'Amèrica Llatina i el Carib?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per commemorar el Dia de l’Orgull Gai que es festeja anualment el 28 de juny, les desfilades del Gai Pride es van multiplicar per tota la regió llatinoamericana aquest cap de setmana. La comunitat LGBT+ va convocar a ni més ni menys que 170.000 persones a la ciutat de Mèxic dissabte passat, mentre que més de tres milions de persones ja havien participat en els festejos de la ciutat brasilera de São Paulo una setmana abans, el diumenge 23 de juny.

Entre altres demandes, aquestes manifestacions busquen trencar amb els prejudicis socials i demanar per l’ampliació de drets les persones de tots els gèneres i preferències sexuals. Segons l’informe Homofòbia d’Estat 2019 publicat per l’Associació Internacional de Gais, Lesbianes, Bisexuals, Trans i Intersexuals (ILGA, per la seua sigla en anglès), encara hi ha molt per fer en l’àrea de la diversitat sexual a Amèrica Llatina i el Carib.

Com mostra aquesta infografia de Statista, si bé les relacions homosexuals són permeses per llei en la majoria de països llatinoamericans, en nou Estats caribenys encara hi ha legislació que les considera com un delicte. Aquest és el cas de les Barbados, Guyana, Jamaica, San Vicente y las Granadinas y San Cristóbal y Nieves, tots ells amb lleis vigents que tipifiquen a les relacions sexuals entre persones del mateix sexe sota el delicte de "sodomia", mentre que la legislació de Granada ho fa sota la denominació de "connexió contra natura". Curiosament, Antigua y Barbuda, Dominica y Santa Lucía només consideren il·legals a les relacions homosexuals entre homes.

Més infografies en Statista

tracking