SEGRE

ENTITATS FEMINISME

Marxes per la igualtat a Lleida

Marea Lila compleix un any de les concentracions que convoca el primer dilluns de cada mes per lluitar contra la violència de gènere || Continuaran fins al mes de setembre en horari nocturn

Participants ahir a la marxa nocturna convocada per Marea Lila de Lleida, que va sortir des de la plaça dels Fanalets fins a arribar a la Paeria.

Participants ahir a la marxa nocturna convocada per Marea Lila de Lleida, que va sortir des de la plaça dels Fanalets fins a arribar a la Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Surten al carrer el primer dilluns de cada mes per reclamar la igualtat efectiva i lluitar contra la violència cap a les dones. Convocades per Marea Lila Lleida, ahir van tornar a marxar en silenci per “posar veu” a les que ja no poden explicar-ho. Es compleix un any des de la primera convocatòria d’aquesta plataforma feminista, que compta amb la col·laboració de diferents entitats i que, a l’estiu, es concentren a la nit per evitar les altes temperatures. Equipades amb torxes, espelmes, llanternes o el mòbil, les participants a la iniciativa surten des de la plaça dels Fanalets fins a la Paeria en complet silenci. L’entitat va assenyalar ahir que la violència masclista “les ha obligat” a mobilitzar-se durant tot l’any, “al ser una xacra social que no cessa”, a més de voler “posar veu” a les víctimes d’aquesta violència.

“La participació augmenta cada vegada més i continuarem sortint al carrer durant les mesos d’estiu”, va assenyalar una portaveu de l’entitat. Una mobilització que la plataforma feminista també fa a través de les xarxes socials.

L’entitat va destacar que aquestes mobilitzacions són importants perquè “no es fan amb motiu d’alguna tragèdia, sinó per reivindicar la igualtat de la dona i lluitar contra la violència masclista amb perspectiva de gènere”. Així mateix, consideren que el moment és propici, ja que el feminisme ha guanyat terreny. “Volem sumar veus, ja que no ens quedarem callades”, van assenyalar. Entre les mesures, demanen educar en igualtat des de petits i desenvolupar les mesures del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Sessió inèdita del Parlament de les Dones, que reclama mesures

El Parlament de les Dones, que va celebrar ahir una sessió inèdita, va aprovar una declaració institucional que denuncia les situacions de discriminació que encara viuen les dones i les necessitats que s’han d’abordar. La iniciativa, organitzada pel Parlament i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, va reivindicar el paper de la dona i va reclamar mesures per a la igualtat real. Entre les peticions hi ha l’exigència que l’educació no transmeti valors patriarcals, que es promogui la igualtat retributiva i que es vetlli per la seguretat, l’autonomia i la sobirania sobre el propi cos.

Participants ahir a la marxa nocturna convocada per Marea Lila de Lleida, que va sortir des de la plaça dels Fanalets fins a arribar a la Paeria.

Participants ahir a la marxa nocturna convocada per Marea Lila de Lleida, que va sortir des de la plaça dels Fanalets fins a arribar a la Paeria.AMADO FORROLLA

tracking