SEGRE

Una nova espècie d'aranya, batejada amb el nom Karl Lagarfeld

Pels seus colors vibrants i les seues danses rituals "fascinants"

Fotografía cedida por Queensland Museum

Una nova espècie d'aranya, batejada amb el nom Karl Lagarfeld

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics australians van anunciar aquest dimarts el descobriment de cinc noves espècies de diminutes aranyes saltironants, una de les quals ha estat batejada Karl Lagerfeld, pels seus colors vibrants i les seues danses rituals "fascinants". "Les aranyes saltironants estan entre les més boniques que hi ha a Austràlia i malgrat això se sap poc sobre la seua diversitat i la seua identitat taxonòmica", va afirmar Barbara Baehr, del Museu de Queensland, en un comunicat.

De les cinc noves espècies descobertes per Baehr juntament amb Joseph Schubert, de la Universitat Monash, i Danilo Harms de la Universitat d’Hamburg a Alemanya, quatre habiten a l’estat de Queensland, al nord-est d’Austràlia, i una al veí Nova Gal·les del Sur.

Les esmentades espècies són la Jotus albimanus, l’hàbitat de la qual és el Parc Nacional de Nova Anglaterra, a Nova Gal·les del Sud; la Jotus fortiniae, del Cap York; Jotus karllagerfeldi (en honor al dissenyador Karl Lagerfeld), que viu al llac Broadway igual com la Jotus newtoni, així com la Jotus moonensis, habitant del Mount Moon. "Aquestes diminutes aranyes capturen ràpidament el cor de la gent i dels naturalistes. A causa dels seus colors atractius són molt fotografiades i tenen una forta presència a les xarxes socials, però molts museus tenen tan sols uns quants exemplars", va precisar Baehr, en comentar l’estudi publicat a Evolutionary Systematics.

Els mascles de les Jotus albimanus, conegudes també com les aranyes saltironants raspallades, tenen una combinació de colors que van del negre al blanc, passant per tons extremadament acolorits com el turquesa fosforescent i el taronja. "Els mascles realitzen danses rituals úniques amb els seus parells de potes davanteres, decorades amb colors brillants per atreure les femelles", va dir Schubert, en recordar que aquestes aranyes estan emparentades amb les anomenades aranyes paó australianes que també realitzen aquest tipus de moviments d’aparellament.

"Jotus karllagerfeldi és una aranya en blanc i negre que immediatament ens va fer pensar en Karl Lagerfeld i el seu característic estil. L’aranya té ulls negres enormes, que ens van fer pensar en les seues ulleres de sol, mentre que les seues potes frontals en blanc i negre ens recordava al collarí Kent que utilitzava Lagerfeld," va comentar Schubert.

De la seua banda, el director executiu del Museu de Queensland, Jim Thompson, va anunciar que quatre de les cinc espècies ja són a la col·lecció del museu, a l’espera de ser descrites, i va encoratjar els ciutadans a aportar les seues fotografies per ajudar en aquesta tasca científica.

tracking