SEGRE

Estalviar a la factura de la llum en plena onada de calor

No podem evitar una pujada del consum de la mateixa manera que no podem deixar de posar la calefacció a l’hivern. Tanmateix, el que sí que podem aconseguir és fer un consum més eficient perquè així la nostra factura de la llum no augmenti de forma innecessària. Per aquesta raó, us oferirem una sèrie de consells perquè el teu habitatge sigui molt fresc sense necessitat de gastar kWh de més

Un grup de dones miren d’evitar la intensa calor amb vanos.

Un grup de dones miren d’evitar la intensa calor amb vanos.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portal Compañías de Luz ens ofereix unes recomanacions perquè, durant aquesta onada de calor (i dies posteriors), puguem estalviar en el consum energètic.

  1. Assegura’t que els teus electrodomèstics estan en ‘stand by’: Potser el consum sigui ínfim però hi ajuda. A més, estàs consumint energia d’un electrodomèstic que en aquest moment no està en funcionament.
  2. Escull una temperatura adequada per a l’aire condicionat: Es recomana que la temperatura que programis al teu aparell d’aire condicionat no sigui major de 12 graus de diferència amb la temperatura exterior. Actualment se sol recomanar que 24è C és la temperatura òptima.
  3. Compra bé: Si no tens aparell d’aire condicionat però t’agradaria tenir-ne un a casa, t’aconsellem que n’elegeixis un que sigui de classe energètica A+++. Aquests aparells solen ser més cars que les categories inferiors; tanmateix, a la llarga et permetran estalviar a la teua factura de la llum.
  4. Instal·la unes finestres aïllants: Són molt eficaces a l’hora de mantenir fresc el nostre habitatge i, a més, evitarà que es perdi l’aire condicionat a través de fissures a l’exterior.
  5. No t’oblidis de ventilar! Durant les primeres hores del matí i a la nit són els moments ideals per fer-ho. Gaudiràs d’una temperatura fresca i t’evitarà haver d’utilitzar l’aire condicionat.
  6. Aprofita la llum natural: D’aquesta manera no hauràs d’encendre els llums.

Canvia el teu contracte de llum Tots aquests consells no serviran de res si no van acompanyats d’una factura elèctrica que sigui conforme a les necessitats del consumidor. Si ets una persona que fas un consum elèctric al llarg del dia, et convindrà una tarifa estable. Si, al contrari, el gruix del teu consum s’efectua durant les hores nocturnes i a primera hora del matí, llavors t’interessa una amb discriminació horària.

tracking